2016. október 25., kedd

AZ EMBEREK UTCÁRA MENTEK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.10.24.


1 757 618 fős város. A tömegközlekedéssel gondok vannak, az egyik metró hamarosan működésképtelenné válik. Irtják az élő fákat. Néha néhány ember tiltakozik.
 
Sok kórház elképesztő állapotban van. Hiányos a felszerelés, kevés az orvos, a szakszemélyzet. Nincs pénz eszközökre, nincs fertőtlenítőszer, vécépapír. Ez Budapest.
 
9 830 485 fős ország. A lakosság közel fele szegénységben él. Az emberek közel egyharmada nem jut elég élelemhez. Betegek maradnak ellátatlanul a pénz- és orvoshiány következtében. A szegénységből és az iskolázatlanságból szinte lehetetlen kitörni. Aki ott született, ott is marad. A továbbtanulás kiváltság. Van olyan műtét, amire évekig kell várni.
 
Nincs megfelelő ellátórendszer az idős, beteg, magatehetetlen, fogyatékkal élő, önellátásra nem képes emberek számára. Mentálisan sérült emberek élnek az utcán.
 
9 830 485 fős ország. 2014-2020 között 215 milliárd forintot költ stadionépítésre. Jövőre 17 milliárd forintot szán a Hungaroring lelátóinak megújítására. 11 milliárd forint évente az az összeg, amit ki kell fizetni azért, hogy Magyarországra jöjjön a Forma1.
 
Sok faluban nincs orvos, nincs gyógyszertár. Sok faluból órákig kell buszozni, hogy szakorvoshoz jusson valaki. Sok faluban akár órákig tarthat, ameddig a mentő odaér.
 
Néha tüntetnek a feketeruhás nővérek. Néha a rezidensek. Máskor valamelyik párt. Külön-külön. Ez Magyarország.
 
250 ezer fős város.
 
A meglévő kórház mellé épült egy új, a város másik részén. A város vezetése úgy döntött, hogy a régi kórházból néhány szakrendelést, orvost, eszközöket áttelepítenek az új kórházba. Ezzel gyakorlatilag működésképtelenné tették a régi kórházat is, az újat is. Az embereknek elegük lett. Hiába próbáltak tárgyalni, senki sem volt kíváncsi a mondandójukra.
 
Az emberek az utcára mentek...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.