2016. október 12., szerda

BARTUS LÁSZLÓ: SOK HÜLYE VAN, DE EZEKNÉL NINCSENEK HÜLYÉBBEK

AMERIKAI NÉPSZAVA BLOG
Szerző: Bartus László
2016.10.11.


Szívesen mondanám, hogy szoros a verseny a "világ hülyéi" cím elnyeréséért, de sajnos, nem így van. Gyurcsány ezzel a kivonulással, ami valójában bentmaradás, és a bojkottal, ami nem bojkott, akkora előnyre tett szert, ami behozhatatlannak látszik.

Kivonulni azért kellene a parlamentből, hogy visszaszerezzék a hitelüket, és legyen kihez csatlakozni. De miközben a fél ország nyomorog, ők évi 100 milliót vesznek fel Orbántól azért, mert felesküdtek a rendszerre, s a diktatúra parlamentjében legitimálják Orbánt. Ezt kellene korrigálni. A jelenlétüknek semmi értelme nincs, csak ez a pénz. Ezt még Kerék-Bárczy is megmondta. Ezért nincs kihez csatlakozni.

Ezt az évi 100 milliót az utolsó fillérig úgy költik el, mint Rogán Antal. Felélik. Ez a Júdás-pénz. A hitelesség visszaszerzéséhez, erről kellett volna lemondani. De ehhez nem volt szívük, ezért úgy "vonultak ki" a parlamentből, hogy közben bentmaradtak. A pénz miatt. Jó lenne, ha kijöttek volna, de nem jöttek ki. Továbbra is képviselők, csak nem járnak be. Az egész egy hazugság.

Foglaljuk össze, mi történt.

Kivonultak, de bentmaradtak, így még jobban kiderült, hogy csak a pénz érdekli őket. A bentmaradás miatt nem vonták meg a legitimációt, a jogállásuk semmit nem változott. Semmit nem ér az egész az Orbán-rendszer megingatása szempontjából. Mivel bentmaradtak, továbbra is a rendszer részei. Ezzel semmi nem változott.

Mindebből az következik, hogy nem lettek hitelesebbek, csak hiteltelenebbek. Nem jöttek ki a kollaborációból, nem vonták meg Orbántól a legitimációt. Senki nem csatlakozik hozzájuk. Nem lett a rendszeren kívüli igazi ellenzéki erő, amelyhez csatlakozni lehet. Az egésznek annyi következménye van, hogy az évi 100 milliós Júdás-pénzből kell kifizetni az elmaradó képviselői fizetést, mert azt megvonják tőlük.

Azzal, hogy nem járnak be, de nem jöttek ki, se bent nincsenek, se kint nincsenek. Így elveszítették azokat a lehetőségeiket is, amiket a kollaborációval birtokoltak, mert önmagukat a perifériára sodorták. Orbán ellenfelei közül senki nem fog hozzájuk csatlakozni, mert jogilag bent vannak, de még annyit sem tudnak tenni, mint eddig, mert fizikailag kint vannak. Nem járnak be. Aki ezt nem látja előre, az tényleg hülye. S ami ennél is rosszabb, az a szándék: be akarta csapni az embereket.

Ha ebből csinálunk egy egyenleget, akkor az jön ki, hogy egyik oldalon csak veszteség van, a másik oldalon semmi nyereség nincs. Azt nem tudom, hogy Gyurcsány hogyan lett milliárdos (illetve tudom), de az biztos, hogy nem az előrelátásával és a jó gazdasági számításaival. Ez a mostani akciója is olyan, hogy mindent veszít, és semmit nem nyer. Ennyire hülye talán még a Németh Szilárd sincs.

A veszteségekhez számoljuk el azt is, s talán ez a legnagyobb veszteség, hogy lejáratja, erodálja, hiteltelenné teszi a bojkott erős fegyverét. Azt mondják majd, amikor ez a tömény veszteség látható lesz, hogy "na, ugye, a bojkott nem ér semmit". Miközben ez nem is bojkott. Hogyan lenne az? Hát bent maradtak...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.