2016. október 12., szerda

BAYER ZSOLT MUTATJA MEG A MAGYAR VALÓSÁGOT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.10.11.


“És a „Moszkváig” átfutotta az emberfia a „Nemzetet”, és látta, hogy kiknél van még „Nemzet”. Azokkal összetartoztál. Akik pedig Népszabadságot szorongattak a hónuk alatt, azok voltak a rohadt, tetves komcsik, akiknek majd szét kell cseszni a fejét.”
“[...] a Kádár-rendszer egyik legutolsó, legaljasabb „műhelye” tűnik el talán örökre.”

Ezekkel az idézetekkel illette kollégái lapját Bayer Zsolt: annak a lapnak a vezetőségét, ahol se a főszerkesztő, se a főszerkesztő-helyettesek nem idősebbek 50 évnél.
Akik még ott se dolgoztak, amikor Bayer 1994-ben a Fideszből frissen kiszállva ezt írta a lap hasábjain:
Most biztosan nem kéne megszólalni. Mert hát kit érdekel az egész? Kaptak öt százalékot, éppenhogy becsúsztak a parlamentbe… Fidesz? Ugyan kérem! Azután meg, én igazán jókor váltottam. Éppen jókor. Botrányok voltak már, de még potenciális esélyes volt a párt, sötét ló, akármi is lehetett volna belőle, így nem érhetett az a vád, hogy a végső bukás után menekültem el. Hja, kérem, fontos a jó ritmusérzék… Arról nem is beszélve, hogy milyen elegánsan tudtam hallgatni. Az “igazi” okokról… Semmi árulás, semmi fecsegés, diszkréció, pókerarc - mindjárt “csókos gyerek” lettem. Most itt az idő az árulásra: igen, én, az alapító atyák egyike dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot. Ugyanis nem szerettem őket. Nagyon nem. Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón. Meg a titok is egyre több lett, s a titkok számának emelkedésével párhuzamosan sűrűsödtek a fontos arcú fószerek, akikkel nem lehetett emberi szavakat váltani nőről, kajáról, piáról.”
Ugyanis Bayer Zsolt ennek a közösségnek, a Népszabadságnak tagja volt majd egy évig, innen kapta a fizetését. Persze Bayer Zsolt még tartogat pár meglepetést a Népszabadságnak szánt nekrológjában. Jobbikozik, megpróbálja a megyei lapos újságírókat a Népszabadságos kollégákkal szembeállítani, komcsizik, szembeköpi Bächer Ivánt, és persze megtudhatjuk, ő már akkor is ellenálló volt a Népszabadságban, amikor ott dolgozott.

Sajnos nem találták meg még a megfelelő szavakat arra, amit Bayer Zsolt emberi minősége képvisel, de nem a lovagkereszt az...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.