2016. október 12., szerda

CSAK A JOBBIKKAL TUDJA A BALOLDAL LEVÁLTANI ORBÁNT. VAGY MÉG ÚGY SE

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: B1blog
2016.10.11.


"Orbán ellenében még Vona Gáborra is lehet szavazni. Mert e pillanatban semmi sem előrébb való, mint Orbánt kirobbantani a székéből".

Így Kőszeg Ferenc, az egykori SZDSZ egykori fenegyereke, a liberális jogvédő, a Magyar Helsinki Bizottság alapítója, úgyis mint sorosbérenc-migráncssimogató. Hát itt tartunk.



Igen, itt. 2016-ot írunk.
Ma Magyarországon a Fidesz a koncepcionális szélsőjobboldal.

Még véletlenül sem elvi. Ha a tolvajtempó fenntartásához épp a náci stíl a legkifizetődőbb, hát olyan xenofób kampányt indítanak, amilyet a világ nem látott. Settenkedő háttérhatalmak karvalycsőre tépi ki szűz magyar anyákból a meg nem született csecsemőket – bármikor ontja ezt magából a lakájmédia. (Csak hogy Rogánról vagy a jógamatrac-akrobatáról véletlenül se ejtsenek említést.) Ehhez képest a Jobbik maga a liberális nihil, a brüsszelita centrizmus.

A jobboldali politikai örvény egyre jobban szélre tolja a Fideszt. Új szavazónak nyoma sincs, a kedves vezető célja a törzsközönség fanatizálása, hogy fel se merüljön a gyorsnaszád elhagyásának gondolata.

A mindennapi korrupciós botrányok, a vállalhatatlan urizálás, a non-stop hazudozás rendesen forgácsolja a valódi konzervatívokat a narancsligetről. Őket próbálja felcsipegetni a Jobbik. Vona megértette: a szélsőjobbon erős a plafon, 10 százalék fölé (a teljes népességben) akkor sem tudna menni, ha Szálasi maszkban imitálná Hitlert. Úgy pedig végképp nincs esélye, ha a Fidesz épp az ő vizein kezd kalózkodni, elszedve szlogenjeit, alpári indulatát és szavazóit.

A Jobbik számára az egyetlen út a centrum felé vezet - ha tetszik, hát cukiságkampánnyal, rengeteg lábmunkával, aktív falusi jelenléttel. Igény az lenne az antiszemitizmusra, de a köldöknéző hőbörgéstől nemhogy nem jutunk előrébb, de a bőgatya is lerohad rólunk egy idő után kínai cérna nélkül.

Egyre fakuló emlék hát a cigánybűnözést emlegető, antiszemita, EU-ellenes, kilépéspárti Jobbik. Vona lassan helyet cserél egykori polgári körös társával. Csak míg utóbbi, a kedves vezető egyre kevésbé tudja eladni világmegváltó szűz kezek politikáját, addig kormányzati szempontból a Jobbik valóban intakt. Elvégre valóban nem kormányoztak még...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.