2016. október 18., kedd

CSŐSTÜL JÖNNEK A LETELEPEDŐK

MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző:Wiedemann Tamás
2016.10.18.


Továbbra is a kínaiak veszik a kötvények nagy részét, második helyen az oroszok

Mondvacsinált okokra hivatkozva nem árulja el a bevándorlási hivatal, hogy milyen erkölcsi bizonyítványokat adtak le a letelepedési kötvényt vásárló külföl­diek. Korábban lapunk tárta fel, hogy volt olyan elítélt orosz állampolgár, aki egy karib-tengeri adóparadicsomból származó dokumentumot nyújtott be.

A legfrissebb adatok szerint 7559 külföldi bevándorló kapott a kormány által biztosított programon keresztül letelepedési engedélyt Magyarországon. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) adatai alapján a program 2013-as indulásától idén augusztus 31-éig kötvényvásárlás útján 2727 külföldi szerzett letelepedési jogosultságot hazánkban, míg család­egyesítés címszóval további 4832-en kaptak végleges letelepedési engedélyt. További 417 kérelem elbírálás alatt volt a vizsgált időszakban. Érdekesség, hogy 650 külföldi, aki a program nyomán tartózkodási engedélyt kapott, nem kérvényezte a magasabb szintű letelepedési engedély kiváltását. (Az eltérés azért van, mert idén július 1-jétől a kötvényvásárló egyből megkapja a letelepedési engedélyt, a korábbi szabályok szerint azonban fél évig tartózkodási engedélyt kaptak csak a külföl­diek, és csak ezt követően kérhették a letelepedési engedélyt.)

Továbbra is töretlen a kí­naiak érdeklődése a program iránt: a letelepedési engedélyhez jutott több mint hétezer külföldi közül 6405 kínai állampolgár volt. A második helyen az oroszok állnak 497 fővel, őket követi 74 pa­kisztáni és 64 iráni állampolgár. Az ötödik helyen az irakiak állnak 51 fővel, még a hatodik helyet holtversenyben az ukránok és a szírek „kapták meg” 50-50 állampolgárukkal...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.