2016. október 5., szerda

DEMAGÓGISZTÁNI NAPLÓ: ROGÁN-ÁLDOZÁS?

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.10.04.


A népszavazás végeztével maradt a kérdés, hogy az ellenzék mit tud mindezzel kezdeni. A helyzettel, ami talán még az ellenzéki pártokat is meglepte. Mármint a szavazási helyzet. Mert az azt követő orbáni retorika aligha volt meglepő. A meglepetési potenciál Orbán esetében másutt látszik kisülni.
Nem abban, hogy nyíltan bejelentette a nyílt diktatúra eljövetelét. Alaptörvényesítve, ha kell. Ez teljesen beleillik abba a képbe, amely alapján a miniszterelnöki székben olyan valaki ül, akit nyugodtan el lehetne különben egy muszáj-dzsekiben is képzelni. A 444 azonban bedobott egy olyan verziót is a köztudatba, ami még az orbáni fellépést is árnyalni képes.
 
Eszerint a Fidesz-en belül is növekedett a morgolódás az eredmények hallatán. Amit természetesen aligha lehetne csodálni. Elvégre piszok drágán aláplakátolt hegyek szültek apró, kicsi svábbogarakat. Amelyekről a kormányfő az első lendületben igyekezett lehazudni a csápokat, és a lábak egy részét. Hátha akkor legalább egérnek fogják nézni a vajúdás eredményét.
Az említett 444-írás azonban nem csak a kampányról, hanem a miniszterelnöki beszéd körülményeiről is szól. Annyiban, hogy a győzelmi jelentéssel felérő Orbán-fellépést a kormányfő számára valóban annak készítették elő. Amely felkészülés jegyében „elfelejtették” megmutatni azokat a friss jelzéseket, amelyek alapján korántsem várható egyértelműen eredményesnek a népszavazás. Azt meg valószínűleg biztosra vették, hogy a szavazáson megjelenők a „nem”-et fogják preferálni. Elvégre elég drágán, és elég hosszan erőltették ezt a királyi médiában és a plakát-helyeken. A vízcsapból is folyatva a kormánypárt-hű elvtársaktól elvárt választ. Holott az erősen túlexponált kampány hatására bekövetkezett fásultság, és az egyre röhejesebb „Tudta?” szövegek hatására észlelhető volt a csökkenő érdeklődés...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.