2016. október 21., péntek

ÉGI ÜZENET MÉSZÁROS LŐRINCNEK

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2016.10.21.


Engem itt angyalok vesznek körül, ellátnak, becéznek, gondoskodnak rólam minden percben. Te meg hallom már oda jutottál, hogy a Népszabadságra is ácsingózol, nem csak a földekre, meg az építkezésekre. Az ördöggel cimborálsz Lőrinc, én meg az angyalokkal, érzed a különbséget? Már nem érdekel sem a húsfeldolgozód, meg a tengeri jachtod, sem az, hogy vállalkozásaid napi 10 milliót fialnak neked. Az is hidegen hagy, hogy közben szálloda tulajdonos is lettél, meg azzal sem törődök, hogy kinek lettél a strómanja.

Én elvagyok itt, mint a befőtt az angyalok között. Veled vajon mi lesz Lőrinc? Azt hiszed, hogy a purgatóriumban megtisztulhat lelked attól a kevélységtől, fösvénységtől, bujaságtól és irigységtől, meg torkosságtól, haragtól és a jóravaló restségtől, melyben éltedet éled? Ne legyél te annyira magabiztos abban, hogy Ángyán professzor véleménye rólad smafu. Mindenki tudja, hogy ti nyertétek el a legtöbb földet Fejér megyében, legyetek vele boldogok.

Miután lesanyiztad Demjánt, azt állítottad, hogy mi ketten, már, mint te meg én, jó viszonyban voltunk. Miért hazudtad ezt? Tudod, engem sohasem érdekelt az, hogy te becsatolod-e a biztonsági övedet vezetés közben vagy sem, meg hogy átléped-e a záróvonalat. Azt sem irigyeltem tőled, hogy 40 különböző földterületed van, részben Felcsúton, részben Alcsútdobozon és Bicskén, de van birtokod Tihanyban és Vértesacsán is. Az Auchanos trafikügyeid sem érdekeltek soha, meg az sem, hogy hány százmilliós osztalékot szavaztak meg neked és családodnak. Az meg pláne hidegen hagyott mikor megtudtam, hogy te is bekerültél a 100 anyagilag legjobban felhizlalt magyarok klubjába. Luxusautóidat is kend a hajadra, mangalicáiddal együtt.

Te is tudod, én kilenc éves koromtól kezdve őriztem birkákat ezen a tájon Göbölpusztán. Aztán jöttél te, a jókor volt jó helyen nagy lendületével és azt mondtad, a hodályt megtarthatom, ha kell, azt bérbe adod majd nekem, de az állatokat számoljam fel. Marha jól informált voltál te már abban az időben is, mindent tudtál előre, sokkal előbb, mint én meg a harminc kisemmizett család. Az itteni földek a tiéd lettek, vajon miért?

Tudod te, nem kenyerem a szószaporítás. Elvettél tőlünk mindent. Azt mondtad, itt már minden a tiéd. Még a trágyámat is ellopattad, a megélhetésünktől fosztottál meg bennünket. A hatalommánia, a szerzési vágy, neked, meg kormányfő haverodnak és csókosainak is az agyára ment. Miért is lettem volna hálás neked azért, hogy felajánlottad, dolgozhatom nálad. Van nekem önérzetem, még akkor is, ha te lettél a környéken Orbán helytartója. Csak nem képzelted, hogy megalázkodom előtted? Ismétlem, nem kenyerem a beszéd, még a körmöző kalodában is jobban érezném magam, mint a te társaságodban!
...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.