2016. október 2., vasárnap

EGY ÓVODÁS NAPLÓJA VII. - VONÚTTUNKA FICSAKKAL

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.10.02.


Aszonta azibojnéni a tennap, hogynagy naplessz avasárnapmer, szavazunkis a migráncsokró. Éneszt má nagyonrégen tudommer a zanyu is aszontahogy szommbatonmeg sétáni megyünka a ficsakka amigráncsok ellen.

Énnem, tudomhogy miaza ficsak, megis kérdesztem a pityutó hogy őtuggyaje, aszonta, hogybisztos a filmesekmer, hogy vanojan hogy ficsak kibeszél. Télleg, emlékszekrá, vótaza babaaki összevisza beszétafilmbe, akkójó, leszha eszt nézzüka sétta közbe.

Denem tuttam, hogylehet sétánimeg közbefilmet isnézni. A kisböskétis kérdesztem, demost is csakaszt tutta válaszóni, hogyott adnake szendvicset ottan, közbemeg méga füleis levesesvót. Mindigcsaka zevés jára fejibe, mindig ijen, őse tutta miaza ficsak.

Montam asztá azibojnéninek, hogyő tuggyae hova megyekén sétáni a zanyuva szombatona a ficsakka. Örütt azibojnéni, hogyaz nagyon széplessz, böcsüjjem megmagamat, asztá hétfőn meséjjekel nekimindent, hogy mivót ott. Izgulokmost nagyon.

Szombatregge má sokka korábbanföl ébrettem, mint a zanyu, éppenmint karácsonykó, mer aszittemhogy, megin a kerittéshöz megyünk migráncsot nézni a ficsakka, mintrégen azibojnénive, aznagyon érdekes vót. Denem. A zanyu amikó főkett, aszontahogy csakdélután megyünk, denem is a kerittéshöz csakide a városba, amikómeg szomoru lettemezé, aszonta a zanyu, hogyde lesz lufiis...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.