2016. október 19., szerda

EKKORA POFÁTLANSÁGOT NEM SOK ORSZÁGBAN ENGEDHETNE MEG MAGÁNAK EGY POLITIKAI BŰNÖZŐ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.10.19.


Tegnap nekem is sikerült végighallgatnom Lázár János előrehozott kormányinfóját és ezzel kapcsolatban született néhány gondolatom a jelen magyar állapotokról.

Szeretném azt mondani, hogy Lázár János mindenminiszter téved, amikor azt igyekszik kommunikálni a keményen elbutult kisemberek felé, hogy nem lehet autokráciának nevezni Magyarországot, mert volt népszavazás. Márpedig ahol van népszavazás, az demokrácia. Szerinte. Illetve nagy a gyanúm, hogy szerinte sem és ő egészen pontosan tisztában van azzal, mekkora szemfényvesztés a népszavazásnak nevezett bohózat, de ezt akarja elhitetni a hívekkel és ezt akarja a szájukba rágni:

"Magyarországot kívülről támadják, ezzel az érvrendszerrel fognak támadni a következő időszakban. Ahogy az amerikai sajtó is."

Ezzel fogják majd a kormányt megalapozatlanul támadni

Tehát senki se higgyen a szemének, fülének, kizárólag csak a kormánykommunikációnak, mert Lázár (vagy bármelyik szabadon választott megélhetési) mondja a tutit. Demokrácia van és kész. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az támadja Magyarországot.

Ezzel szemben az van, hogy nincs demokrácia. Figyelmébe ajánlom azoknak a kormányszurkolóknak, akiket jobban érdekel az ország sorsa, mint a megélhetési politikusok anyagi biztonsága:

Nem ott kezdődik a sajtószabadság, hogy nem hurcolják börtönbe, pláne hogy nem végzik ki azt az újságírót, aki a kormányt kritizálni merészeli. A sajtószabadság az, amikor a kormány nem nyomja el, nem igyekszik eltaposni sem anyagi eszközökkel, sem hatalmi szóval, sem üzletinek látszó machinációkkal az ellenzéki sajtót. Nem uszít rájuk sem fizetett, sem önkéntes trollokat, nem támadja meg senki sem (megbízásos alapon) a weboldalt. Az ellenzéki portálnál dolgozó nincs kitéve sem személyes támadásnak, sem hatalmi vegzatúrának, sem egzisztenciális fenyegetettségnek.

A mindenkire érvényes jogszabályok betartása mellett semmiféle retorzió, vagy annak kísérlete nem érheti. A szabad sajtó nem a börtönnél és a kivégzésnél kezdődik. Miután az egypárti kormány minden szemétségre hajlandó azért, hogy elhallgattassa a kritikus hangokat, sem sajtószabadság, sem szólásszabadság nincs. Demokrácia sincs. Hazudnak...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.