2016. október 7., péntek

ELEGEM VAN A NYUGDÍJTOLVAJOKBÓL

ELEGEM VAN BLOG
Szerző: Elegem Van
2016.10.06.


A barna gatyás/szoknyás államtitkároknak kiemelt feladata az egyébként tök érdektelen szakmai konferenciákon való bullshit-mesélés. Ilyenkor az általában elfoglalt miniszter helyett kell lökni a senkit sem érdeklő pozitív jövőképet, amelyet a szakmaiság ostyájába csomagolnak. A legtöbb államtitkár amúgy álmából felköltve is tudja a dolgát, igazi rábeszélő gépként nyomja a "Viktor akbárt!". Néha azonban homokszem kerül a gépezetbe. A szakmai közeg időnként igazmondásra sarkallja a szerencsétlen államtitkárocskát, mert hát olyan kínos az évfolyamtársak röhögését hallgatni az agitációs duma felmondása közben.
 
Így járt Hornung Ágnes is, a Kormány messze legcsinosabb államtitkára. Szegény az NGM apparátusától kapott szakmai anyagokra építve mondandóját gyakorlatilag bevallotta, hogy fusson ki merre lát, mert nyugdíjat már az '50-es éveiben járó generáció sem fog kapni. Ágica azért annyira nem volt bátor, hogy e szomorú tény ellentételezése érdekében kijelentse, hogy akkor járulékot sem kell fizetni, ehelyett öngondoskodásra buzdított. Később Hornung elvtársnő önkritikát gyakorolt, a Propaganda Minisztérium helyesbítette a "félreérthető" megfogalmazást, a tudósítót - aki egy malomtulajdonos kulák szeretője - internálták. Ez nagy megnyugvást hozott a fidesz birkák lelkes seregének, amely úgy tudta, hogy a Kormány megvédte a nyugdíjat. Számukra az ellentmondás feloldódott, mint szír migráns a germán tengerben, de mi ne menjünk el szó nélkül Ágika szenzációs bejelentése mellett.
 
A "Hajrá, Viktor, de izibe!" polgári kör erős szemráncolással vette tudomásul öt éve a magánynyugdíj-pénztárakból való rekvirálást, mint nem éppen polgári erényt. Mert a magánynyugdíj az magánytulajdon, senkinek semmi köze hozzá. Arra való, ha az ember öreg lesz és magányos, legyen miből fizetni a nővérkét a pelenkázásért, és dugni egy kis zsét az unokáknak. (A legjobb persze az lenne, ha az unoka pelenkázna, a nővérke pedig khm.) Abban azonban volt igazság, hogy a rendszert rendesen elbaltázták a vörösök még '96-ban, de inkább változtatni kellett volna rajta, nem végképp eltörölni. A fülkeforradalom lendületében ez mit sem számított, az államnak kellett a pénz, jött a zabrálás. Cserébe a kiflicsücskök szenátorasszonya harciasan toppantva kijelentette, hogy Viktor, a szeretett vezér megvédi a nyugdíjakat. Viktor szava pedig az Úr szava, amint monda, úgy lészen, punktum. Nyugodtan aludt hát az ország apraja-nagyja, legalább a nyugdíjak biztonságban vannak, ha már más nem is.
 
És most az Ágica beköpi a frankót: Nincs. Lassan mondom, hogy a kolomp után baktatók is megértsék: Neeem leeesz nyuuugdíííj...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.