2016. október 26., szerda

EZ MÁR AKKOR IS TELJESEN VILÁGOS VOLT, AMIKOR ROGÁN ÉS HABONY EGY ÁTMULATOTT ÉJSZAKA UTÁN KITALÁLTA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.10.25.


Nap híre, vagy nem, alakul a molekula a letelepedési kötvények mögüli sunyi kihátrálás ügyében. Ez majdnem olyan vicces, mint az, hogy Kövér László ma megint eltemette a magyar nemzetet a parlamentben (aki még él, tegye fel a kezét).

Alighogy az Orbán nevű ember (alig párszor nyalta meg a száját közben) tegnap kifejtette egy áttetsző álgazdasági magyarázatba, illetve a szokásos néphülyítő köntösbe csomagolva, mekkora lázas munka folyik a nemzetgazdasági minisztériumban az állami kötvénykibocsátási gyakorlat felülvizsgálatával kapcsolatosan, a hvg.hu megírta: teljesen biztos, hogy a kormány megszünteti ezt a konstrukció.

Mármint azt a konstrukciót, amely szerint pénzes arabok, kínaiak, oroszok, szaudiak, és más, tőlünk idegen kultúrájú népségek örök életre szóló (jó, tudjuk, visszavonható az engedély) letelepedési egedélyt nyernek az Európai Unióba, miközben Habony és Rogán gazemberi köre kínosra gazdagodja magát az üzleten.

Tehát a rablómese tegnap még úgy hangzott, hogy megfontoljuk, meghányjuk-vetjük, hogy mi legyen a sorsa ennek a 2012-ben kitalált, életmentő befektetésnek. Amit azért volt oly nagyon életbevágó bevezetni, mert Magyarország a nemzetközi piacokon “le volt értékelve”, nem jutott külföldi forrásokhoz valamiből finanszírozni kellett Habony és Rogán luxuséletvitelét. Most viszont, hogy az országot azóta felértékelték  igencsak össztűz alá került az ügy külön a helikopteres Rogán miatt, meg a náci Vona Gábor is beleokádott a levesbe, ezért persze hogy minden kötvénykibocsátási gyakorlatot felülvizsgálunk.
A döntést viszont a kormány fogja meghozni, és nem engednek semmilyen politikai zsarolásnak – mondotta tehát megnyugtatásul a tévedhetetlen a parlamentben.

Kivételesen nem rágom szájba újra a NER-társak kedvéért sem – nagyon sokszor boncolgattuk már ezt a témát -, pontosan mennyit bukott napjainkig minden egyes állampolgár (csecsemőtől aggastyánig) a letelepedési kötvényes bulin, amivel kizárólag a kötvényeket értékesítő, ismeretlen, zömmel offshore hátterű közvetítők (innen is üdvözlöm Habonyt akárhol szipog is pillanatnyilag) járnak jól. Már ha abban nemzeti konszenzusra tudunk jutni, hogy az eddig lefölözött 32 milliárdot (amit most hirtelen nem tudok lefordítani csirkefarhátra vagy lélegeztetőgépre) a magyar emberek fizették ki/fogják visszafizetni. Senki más...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.