2016. október 4., kedd

EZT HÍVJÁK SZOLIDARÍTÁSNAK. EMBERSÉGNEK. BÁTORSÁGNAK. EZT HÍVJÁK ORSZÁGNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.10.03.


Mert vannak nagy győzelmek és vannak még nagyobbak. Amikor az ember úgy érzi, hogy reménytelen, akkor kiderül, hogy mégsem. Nem vagyunk teljesen fásultak és nem lehet bármit megtenni ezzel az országgal.

Tudom, hogy a teljes kormánypropaganda minden erejével azon van, hogy elhitesse velünk: esélytelen szembemenni az ő akaratukkal. Pedig nem az. Minden hazugság ellenére sem az. Akkor sem esélytelen, ha a kudarcot melldöngetve sikerként ünneplik. Ők is tudják, hogy nem siker és mi is tudjuk.

Legalább ennyire fontos az, hogy létezik a civil kurázsi és képesek vagyunk kiállni egymásért és az elesettekért. Ezzel szembesült a fővárosi önkormányzat, amikor ma délelőtt megpróbálták kilakoltatni az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesület fenntartásában működő József nádor téri átmeneti női szállót. Nem sikerült, mert Iványi Gábor ellenállt, mert Erzsike, a szálló vezetője nem engedte és nem sikerült, mert nagyjából 50 civil a segítségükre sietett.

Nem, nem kevés az 50 civil. Nem volt többre szükség és nincs értelme nagyobb nyomást gyakorolni az eredményességhez. Az Egyesület női szállóját ki akarták lakoltatni.
Erről itt írtunk.

Iványi Gábor nem azért fordult szembe az önkormányzattal, mert örömét leli benne. Nem is azért, mert meg akarja mutatni, hogy ki az erősebb. Ő csak annyit kért, hogy olyan épületbe költözhessenek a lakók, ahonnan az ott élő nők képesek bejutni a munkahelyükre. Csak ennyit kért és ha megkapják, szó nélkül költöznek. De nem kapták meg, mert a hatalmi gőg előbbrevaló volt az emberségnél. Most is. A város szélére, a Gyáli útra, egy munkásszálló emeletére akarták költöztetni ezeket az asszonyokat...

ITT OLVASHATÓ

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.