2016. október 8., szombat

FEFÜGGESZTETTÉK A NÉPSZABADSÁG KIADÁSÁT, A NOL.HU NEM ELÉRHETŐ

INDEX.HU
Szerző: HH
2016.10.08.


Felfüggeszti szombattól a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a kiadó Mediaworks - közölte a társaság szombaton, az MTI-vel. A Nol.hu szombat reggel óta nem volt elérhető (azóta egy közleményt adtak ki rajta), de a nyomtatott újság szombaton még megjelent.
A dolgozókat 

A dolgozók szerint ez puccs

Úgy tudjuk, a szerkesztőséget egyáltalán nem értesítették előre erről a megdöbbentő lépésről, több munkatárs azt állítja, puccs történt. A kiadó szerint a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig tart a felfüggesztés.

Az Index információi szerint a Népszabadság több munkatársa szombat reggel motoros futár által kézbesített levelet kapott, hogy felmentik őket a munkavégzési kötelezettség alól. Nem tudnak bemenni a helyükre, nem tudják megnyitni az emailezésüket sem. Fizetést  még kapnak (de csak az alapbérüket), de mától nem kell dolgozniuk. A Népszabadság Facebookját még a dolgozók üzemeltetik, ezt írták ki rá: "Kedves követőink! A Népszabadság szerkesztősége a nyilvánossággal egyidőben értesült róla, hogy a lapot azonnali hatállyal bezárták. Első gondolatunk, hogy ez puccs. Hamarosan jelentkezünk."
Úgy tudjuk, tegnap kellett kiköltözniük az eddigi szerkesztőségükből, azt mondták a dolgozóknak, visszaköltöznek a Bécsi útra, de ez nem volt igaz. Vasárnapra még egy céges ünnepséget is terveztek, hogy megünnepeljék a visszaköltözést, de már be sem engedik őket a munkahelyükre. Pénteken már szivárogtak kívülről olyan információk, hogy valami nagy változás lesz pénteken vagy hétfőn, de nem igazán adtak ezekre a pletykákra, mert a kiadó pénzügyi vezetői kifejezetten optimistán nyilatkoztak a jövőről...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.