2016. október 6., csütörtök

GELLÉRTHEGYI KERTES VILLA FELÚJÍTÁSÁBA KEZDETT ROGÁN ANTAL JOBBKEZE

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2016.10.06.


Az Átlátszó birtokába került dokumentumok szerint Rogán Antal propagandaminiszter jobbkeze, a letelepedési kötvénybizniszben is közreműködő Kertész Balázs ügyvéd egy patinás, kertes gellérthegyi villa felújítását rendelte meg. Az értékes ingatlan egy két éve alapított svájci cég tulajdonában van, amely titkolja tulajdonosait. A telket még érdekesebbé teszi, hogy azon egy Pallasz Athéné szobor is található. Az építkezés információnk szerint több százmillió forintot emészthet fel.

Jó ideje tart már a villafelújítás egy gellérthegyi zsákutcában, a szomszédok nem nagy örömére. Az eklektikus stílusú épület rendbetételére értesülésünk szerint nem sajnálja a pénzt a gazdája: informátorunk több tízmillió forintba kerülő kerítésről, méregdrága csigalépcsőről, valamint Olaszországból rendelt, egyedi gyártású járólapokról beszélt.

A villa – a tulajdoni lap alapján – tavaly óta a Rezeda 5 Ingatlanhasznosító Kft.-é, amely egy svájci társaság, a Bergavest Aktiengesellschaft CH érdekeltsége. A svájci cégnyilvántartás szerint a Bergavest AG 2014-ben alakult részvénytársaság százezer svájci frankos tőkével, ügyvezetője Osterhaab Andrea magyar állampolgár, részvényei bemutatóra szólnak, tehát titkolhatja tulajdonosait. Osterhaab Andreát megpróbáltuk elérni, de nem reagált a megkereséseinkre, így nem válaszolt arra a kérdésre sem, hogy kinek a cégét vezeti.

A Bergavest AG tulajdonosi hátterét illetően mégis támpontokat adhat, hogy kézbesítési megbízottja az a Karafiát Ügyvédi Iroda, amely eljár az V. kerület cégügyeiben, de ők működtek közre egy Deák Ferenc utcai épület értékesítében is. Karafiát Katalin irodája képviseli – a Hír TV beszámolója szerint – azt az offshore társaságot, amely a Hunguard Kft. tulajdonosa. Emlékezetes, ennek tulajdonosaival jegyzi Rogán Antal a digitális aláírással kapcsolatos találmányát. Az ügyvédi iroda egyébként a Rogán által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodának is dolgozott: jogi tanácsadásért nettó 6 millió forintot számláztak.

Bár a villa tulajdonosa a svájci társaság mögött rejtőzik, információink szerint Rogán Antal miniszter, volt V. kerületi polgármester jobbkeze, Kertész Balázs ügyvéd rendelte meg a felújítást. Informátoraink szerint ő jár el az építkezés ügyében, és az ő neve szerepel megrendelőként a kiviteli terv borítóján is.

Szerettük volna erről megkérdezni Kertész Balázst, de sem e-mailen, sem az irodai telefonszámán, sem a mobilján nem tudtuk vele felvenni a kapcsolatot, visszahívást is kértünk, de nem reagált a megkereséseinkre. Válaszolt viszont egy bizonyos Cseley Klára, aki a válasz tartalma alapján Kertész Balázs munkatársa lehet. A levél azt tartalmazza, hogy az „Ügyvéd Úrnak nincs tulajdonában gellérthegyi ingatlan”, továbbá, hogy mivel „a megkeresés alapját képező információ sem valós, így a továbbiakban az állítólag szomszédok általi felvetésekre, talán érthető módon nem kívánunk reagálni.”

A hölgy megjegyezte azt is, hogy ha a cikk valótlan információt tartalmaz, akkor minden jogi lépést megtesznek „ezen jogok védelmének, valamint az olvasók valós és tényszerű tájékoztatásának érdekében.”

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.