2016. október 18., kedd

GIGAMEGA SEREGÁLOM

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.10.18.


Orbán Viktor úgy döntött: elég a tespedésből. Másoknak. Főleg az iskolásoknak. Akiknek ez ellen kötelező harci tornák bevezetését szorgalmazza. Annak a monstre elképzeléshalomnak az alján, amelynek a tetején egy hatalmas seregben gondolkodik a miniszterelnök.

Sajnálom. A kormányfőt.

Tényleg sajnálom. Mert elképzelem, hogy volt előfelvételisen sorozott baka. Márpedig állítólag volt. Akárhol volt, és akármilyen pártszél védte a fenekét, szinte biztosan nem volt jobb sora, mint bárki másnak hasonló állapotban. Ha nem védte a pártszél, akkor a rendszer szívatta szét. Ha védte, akkor a bajtársak. Mert az apró tréfáktól és vaskos betartásoktól nem igazán védett senkit az otthonról húzott passzátszél. S az egyetem előtt bevonultatott homokzsákoknak még viszonylag szerencséjük volt. Javarészt rövidebb ideig évezhették a magyar néphadsereg kötelezően rájuk kiszabott vendégszeretetét. Ennek ellenére elég elmenni egy baráti társaságba, amelynek tagjai együtt szívtak. Hamarosan kiderül, hogy az alig egy év is egy életre szólóan beleégett a memóriába. Akkor is, ha jobbára igyekeznek pozitív felhanggal hangoskodni róla. Különösen némi pálesz idegek közé csorgatása után. Aztán, az anekdoták fogytával megint rohadt gyorsan igyekeznek elfelejteni. Mielőtt a nyolcvan százaléknyi negatív élmény is utat törne magának.

Igazán élvezni azt a korszakot általában nem is az előfelvételisek élvezték, hanem a sorállomány azon része, amelyik valamiért velük egy kupacba került. Mert ők megtapasztalhatták: a frissen bevonult, általában tapasztalatlanabb fiatalok, azaz kopaszok, még nekik is ki vannak szolgáltatva. Legalább is az elején. Aztán persze azok is élvezhették, akiket ezért azért mégis kijjebb emeltek a trutymóból. Húszadik senkik helyett ők már a tizenkilencedik senkik lettek. Egy portás világrengető hatalmával a többiek felett. Ha ezzel nem éltek nagyon vissza, akkor egyfajta új kompromisszumrendszer született. Ha nagyon visszaéltek vele, akkor előbb utóbb irgalmatlan betartás-hegyek, vagy pofonhalmok temették el kiskirálykodó senkiket. Akik alapvetően mégis kimaradtak minden jobb buliból. A látszólagos hatalom dacára ők alkothatták a kiközösített második vonalat még a kényszer hatására formált közösségből is...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.