2016. október 5., szerda

GOODBYE LONDON, HOLA MEXICO!

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: Fodor Andi
2016.10.04.


év angliai irodista lét után kicsivel több, mint fél éve Mexikó mellett döntöttünk. Egy korábbi, fantasztikus élménnyel teli mexikói vakáció és a mókuskerékből való kiszállás csalt vissza az országba, mégpedig a Karib-tenger menti Playa del Carmenre. Költözésünket 100%-ban pozitív változásnak éljük meg, így adott volt, hogy berendezkedésünk után megírjuk az Anglia vs. Mexikó cikkünket.

Egyértelmű, hogy itt Mexikóban minden más, mint előtte. Minden, amit megszoktunk, az nincs, és minden, amit nem szoktunk meg, van. Mások az emberek, ízek, illatok, kaják, szokások, a nyelv, az éghajlat és minden, ami körülöttünk van. A költözéssel megváltozott a teljes életmódunk és életminőségünk. Lehet, sőt tuti, hogy bolondok vagyunk kissé, de életünkben nem voltunk még ennyire boldogok, mint most. És annyira magunk alatt sem, mint itt néha, amikor nem tudjuk, hogy épp mi van.
Karrier vs. munkanélküliség, de szabadság

Anglia

Napi rutin: 8 óra irodai meló, szokásos, semmi extra, reggel be a munkahelyre, ülünk a négy fal között pár órát, az egyetlen napközbeni mozgás az, ha felállunk és kimegyünk a konyhába vízért, vagy épp meetingre igyekszünk. Esténként elcipelem magam edzésre, Ádám, a párom, túlóra után hazaérve otthon punnyad a kanapén, én meg vele, amikor nem edzésen vagyok.

Hétvége: pihi, próbáljuk összekaparni magunkat, hogy hétfőn ismét munkába tudjunk állni.

Mexikó

Napi rutin: ilyen itt még nincs, helyette minden nap más. Hivatalosan munkanélküliek vagyunk, ami a legnagyobb királyság, mert most van időnk végre. Nem terheli le az agyunkat a mindennapi, már uncsi meló, meetingre járás, főnöknek megfelelés, karrier. Persze lelkileg fel kell dolgozni azt, hogy nem jön minden hónapban pénz a számlára.
Egy átlagos nap: reggel 8-kor kelek és átsétálok a napi edzésemre, a szomszédos parkba. Hogy hétköznap van is csak onnan tudom, hogy akkor van zumba. Utána hosszan reggelizés, kávézás és már jól is kezdődik kb. 11 körül a nap, aminek a további része mindig változó. Itt és most van időnk arra, hogy kitaláljuk, mivel szeretnénk igazán foglalkozni, és felépítsük a saját vállalkozásunkat.

Hétvége: olyan is van? Nekünk ugyanis minden nap hétvége jelenleg, és hétvégén is dolgozunk, ha kell, mert nem ez számít. Magunk osszuk be az időnket és nem hajtunk! Nagy különbség!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.