2016. október 26., szerda

HA MÉSZÁROS LŐRINCTŐL LOPSZ, CSAK VISSZAVESZED A KÖZVAGYONT

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.10.26.


Bízzuk Orbánra a pénzünk és a harcot a nyugati világ, az EU ellen. Majd szól, ha nyertünk. Ha nem, azt úgy is észre fogjuk venni.

Bárki ebben az országban, aki csak egy szalmaszálat is eltulajdonít Mészáros Lőrinc szérűjének bármely kazlából, bármikor és bárhogy megdézsmálja megszámlálhatatlan jószágait, csak visszaveszi, ami a miénk volt, az ország közös vagyonának részét képezte, egészen addig, amíg a felcsúti gázszerelő át nem vette Simicska Lajos megüresedett helyét Orbán Viktor miniszterelnök lábánál, ahová nem rég heveredhetett le, Simicska még ki sem hült helyére, hogy – mint a kormányfő első számú kegyeltje, vagy ahogyan a magyar városi szleng az ilyen udvari funkciót nevezni szereti -, a kormányfő strómanja köpködhesse a szotyolát maga elé két szállodalánc és egy médiabirodalom megvásárlása között. Persze a kormányfő a parlamentben vehemensen cáfolja, hogy egyáltalán strómanja lenne, és ha mégis, azt Mészáros Lőrincnek hívnák, de mi tőle tudjuk, hogy nem szabad arra figyelni, amit mond, csak arra – de arra viszont nagyon -, amit tesz.

Nos, Orbán Viktor azt teszi, amit a strómanokkal tenni szoktak. A kirúgott Simicska helyére beugrott Mészáros Lőrinc nevű új strómanját tömi éjt nappallá téve zsíros állami megrendelésekkel, úgy, hogy a szerencsétlen gázszerelő már azt sem tudja, hol áll a feje. Nem olyan régen egymilliárd forint osztalékról feledkezett meg, amit a cégeiből vett ki, de – legyünk őszinték – teljesen joggal ment ki a fejéből, hiszen abból ő egy megveszekedett vasat sem látott. Maradéktalanul leadta a jelentéktelen summát a főnöknek, pont, ahogy strómanhoz illik, mintha soha nála se lett volna.

Csakhogy Lőrinc még kezdő ezen a pályán, – bár kétségtelenül egy Simicskát megszégyenítő tempóban nyeli az állami pénzeket – és valójában nem elfelejtette beírni a saját vagyonnyilatkozatába az ominózus milliárdot, amit ok nélkül a szemére hánytak, hanem a felcsúti gázszerelő az egykori kisember fejével azt gondolta, hogy ami nincs nála, mert a főnöknél van, az nem az övé, nem a vagyona része. Vagyis figyelmetlenségből igazat mondott. Akkor hazudott, de nagyot, amikor utólag beírta a vagyonnyilatkozatába, mintha az ominózus milliárd mégis nála lenne, pedig dehogy van. Ott van a megbízója zsebébe, a helyén
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.