2016. október 29., szombat

HAMAROSAN MEGSZŰNHET A 168 ÓRA IS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.10.28.


Az atlatszo.hu cikksorozatot indított a Brit Media által megvásárolt 168 Óra és Klubrádió helyzetéről. A lap megállapításais szerint a tulajdonos nem fizeti rendesen a számlákat és a munkatársak fizetését sem. A magyar képviselő semmit nem tud, mertt a pénznek New Yorkból kellene érkezni. Arra hivatkozik, hogy bizonyos adóügyi megfontolások miatt nem utalhatják közvetlenül a pénzt, és ennek kapcsán ő maga említi a pénzmosást, azt állítva, hogy ez az ügylet nem az.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy Alexander Rovt a haszid mozgalmat akarja népszerűsíteni, a Fideszhez közelálló Köves Slomó közreműködésével kormányzati támogatást remél különféle projektekhez, és ehhez fegyver a 168 Óra a kezükben, vagy csak szimpla pénzmosás zajlik. Ez azért nem kizárható, mert a tulajdonosi körnek voltak olyan üzleti kapcsolatai, amelyek FBI által őrizetbe vett oligarchákhoz kötődtek.

A fizetések akadozása rossz jel, arra utal, hogy a tulajdonos nem fizet, és mintegy felkészíti a szerkesztőséget és a közvéleményt is a lap anyagi okok miatti bezárására. Egy biztos, ha szívességet remél Orbántól, akkor a 168 Óra felszámolásával megszerezheti azt. Orbánnak presztizskérdés a 168 Óra megszüntetése, amely két évtizeden át okozott kellemetlenségeket neki. A 168 Óra alapításától fogva a NER szellemi antitézise. Megtestesít mindent, amit Orbán utál, és ami ellen Orbán harcol. Ha rajta múlik, a 168 Óra nem (sokkal) éli túl ezt az évet.

Az előzmények megértéséhez az alábbiakban az Amerikai Népszava atlatszo.hu által is idézett oknyomozó riportját közöljük újra:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.