2016. október 9., vasárnap

HANGULATOS HAPPENINGEN TEMETTE A FŐVÁROSI ÉRTELMISÉG A NÉPSZABADSÁGOT

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.10.08.


A budapesti Kossuth téren szombaton este családi körben, mintegy 2,5-3 ezer budapesti vezető értelmiségi és néhány olvasó vidám happeningen, nevetgélés és jókedvű beszólások közepette búcsúztatta az éppen 60 évet megélt Népszabadságot, amelynek kiadását a Mediaworks Zrt, a lap új tulajdonosa szombaton reggel puccsszerűen felfüggesztette, az újságírókat a munka alól felmentette.

A legnagyobb ellenzéki napilap szellemi mécsesének kioltása láthatóan nem kavarta fel annyira a tömeget, hogy a tüntetésen résztvevő, egymást szinte kivétel nélkül személyesen ismerő közönség elveszítse a szombat estének tartogatott kellemes hangulatát, még kevésbé, hogy bármi atrocitásra ragadtassa magát a magyar szabad sajtó egyik utolsó, legnagyobb bástyájának ledöntése alkalmával...
 
...Ha Puch elvtársat nyilvánosan a Kossuth téren egy nyomdagép alá vetnék, már az sem menthetné meg a magyar baloldali-liberális sajtót, így aztán a haja szála sem fog görbülni senkinek sem. Az olvasókon és a magyar demokrácián kívül csak a baloldali lapok munkatársai fognak jobban szívni, de ez sem igen fogja önvizsgálatra késztetni sem az MSZP-ét sem más olyan politikai erőt (SZDSZ) vagy politikai vezetőt (Gyurcsány Ferenc) akiknek van bűne demokratikus sajtó mai helyzetének létrejöttében. Nehéz elhinni, hogy miközben az egyszerű fradista kemény mag szurkolói is tudják, hogy a hatalom megszerzéséhez a tévé székházát kell megostromolni, addig a baloldal hagyja nem csak a tévét, de az egész sajtójelenlélét egy puskalövés nélkül elveszíteni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.