2016. október 6., csütörtök

HELIKOPTER, MERT ROGÁN TÓNI MEGÉRDEMLI

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.10.05.


Kettős vereséget szenvedett Rogán Bulubáró Antal vasárnap este, ám egyelőre nem úgy tűnik, hogy visszacsúszik a Fidesz vezetők képzeletbeli ranglistáján a sereghajtók közé. Miközben a milliárdokból finanszírozott gyűlöletkampány ellenére sem sikerült a propagandaminiszternek legalább minden második magyart az urnákhoz szólítania, a jól végzett munka jutalmaként repkedett egyet Budapest és Szabolcs között. A bulvárban nyomuló propagandaminiszternek azonban mindezek ellenére stabil a pozíciója a párton és a kormányon belül egyaránt. Vajon mi kell ahhoz, hogy Rongyláb Tóni kezét elengedje Orbán Viktor? Talán a propagandaminiszter Kis Grofóra jobban járja a pávatáncot, mint a miniszterelnök?

Van néhány ember, a Fidesz felső vezetésében, illetve szellemi holdudvarában, akik lényegében bármikor, bármit megtehetnek komolyabb következmények nélkül. A teljesség igénye nélkül említsünk meg néhány nevet: Matolcsy György, Mészáros Lőrinc és Habony Árpád. A legnagyobb király (vagy bulibáró?) mégis Rogán Antal, akire még azt sem lehet mondani, hogy ügyesen kezelte volna az egyre kínosabb ügyeket, melyekben nyakig benne volt.

Miközben csúfosan megbukott, mint a kampányért közvetlenül felelős propagandaminiszter, kiderült róla, hogy szombat este Szabolcsban csatakosra táncolta magát Kis Grofó nótáira. Önmagában nem gond, hogy a celebminiszter és neje tiszteletét tette Szabó Zsófi esküvőjén, ám a körítés elég irritáló lehetett azok számára, akik kemény küzdelmet vívnak a mindennapi betevőjükért. És itt nem pusztán a szabolcsiakra gondolunk, hanem azokra a szerencsétlenekre, akiket addig hergelt a propagandaminiszter kampánya, hogy végül elhitték, jobb hely lesz Magyarország attól, hogy behúzták a szavazólapon a nemet.

Rogán rongyrázása épp a kvótanépszavazás árnyékában tűnik rendkívül cinikusnak. Teljesen mindegy, hogy szponzorok, barátok, kedves ismerősök állták a repkedő miniszter költségeit, Rogán viselkedése azt üzeni minden magyar állampolgárnak, hogy semmit sem szabad komolyan venni abból, amit két napja, két hete vagy két éve mondott. Lényegében bármit megtehet, mert bármit meg tud magyarázni. Hiába fújnak rá a párton belül, hiába irritál a viselkedése több millió magyar polgárt, ő sérthetetlen, ott repked, ahol akar, és annyiból, amennyiből nem szégyelli. És ő lényegében semmit sem szégyell, így esély sincs arra, hogy ő vagy a felesége visszavegyen a luxusból...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.