2016. október 1., szombat

HOGYAN NEVEZZÜK AZT, AMIKOR EGY PÁRT MEGENGEDHETETLEN ESZKÖZÖKET HASZNÁL EGY KAMPÁNYBAN?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.09.30.


Amikor otthon társasjátékozunk, akkor sem csupán az számít csalásnak, ha valaki suttyomban többet lép a bábuval. Akkor is csalást kiáltunk, ha valaki a dobozból kivesz egy kis plusz játékpénzt, ameddig a többiek nem figyelnek; ha az egyik játékos fizikai erejével vagy hatalmával próbálja megfenyegetni a másik játékost, ne úgy lépjen, hogy neki rossz legyen; ha úgy értelmezi újra a szabályokat, hogy neki kedvezzen.

Állami, adófizetői pénzből pártkampány

A Fidesz például több pénzt költött erre a kampányra, mint amennyit Nagy-Britannia pártjai költöttek összesen a Brexit népszavazási kampányban. A probléma csupán az, hogy ezt a pénzt nem a sajátjából költötte, de még csak nem is az oligarchái által ellopott százmilliárdokból, hanem adófizetői pénzből.

Abból a pénzből, amit a nemre szavazók, az igenre szavazók, az érvénytelenül szavazók, az otthonmaradók, és azok adóztak össze, akiknek elegük van már ebből az egészből, vagy alapból nem érdekelte őket.


És ezt a pénzt nem a NEM szavazat melletti kampányra dobták össze. Nem ezért adózunk. Hanem jobb egészségügyi ellátásáért, oktatásért, a szegénység csökkentésért, a családok támogatásáért, vagy akár csak azért, hogy azt a rohadt kátyút tüntessék már el az útról
.

Nem kampányolnia kéne az önkormányzatoknak

Márpedig a Fidesz az állam pénzét, az önkormányzatok pénzét költi kampányra, teljesen szabálytalanul, és mindenfajta jóérzést és kampányegyenlőséget megsértve.

Engem nyolcadik kerületi lakosként például különösen bánt, hogy miközben bokáig a dzsuvában gázolunk a Baross utcában minden nap, vasárnap pedig térdig, és az önkormányzat a szociális ellátáson spórol, a legszegényebbeket utcára rakja, ha nem fizetnek halál pontosan - tízmilliókat szór el plakátokra, mobil autóra és biciklire szerelt plakátozásra a népszavazási kampányban. Én biztos nem ezért fizetek adót...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.