2016. október 13., csütörtök

HOGYAN FOGTA RÖVID PÓRÁZRA AZ EMBER-MINISZTÉRIUMOTEGY CSÖPPNYI HIVATAL?

A TASZ JELENTI BLOG
Szerző: verdestamas
2016.10.13.


Elhinnéd, ha azt mondanám, hogy az emberminisztériumban szerethető és fogyatékos emberek életét jobbá tevő programot dolgoztak ki, amelyet képtelenek végrehajtani, mert egy csökönyös hivatal megbénította az apparátust?

És mit szólnál ahhoz, hogy a kitartó hivatal képes megtáncoltatni az EU-s pénzosztó rendszert is?

Lássuk, hogy mehet a levesbe 35 milliárd forint. 35 milliárd, amiből 8-10 ezer fogyatékos ember életét lehetne emberségessé tenni, és amivel akkora lökést lehetne adni a hazai szociálpolitikának, mint amekkorával a NASA gyújt az űrsiklók alá.
 
Legyünk őszinték.

A kormány az elmúlt években meggyőzött minket arról, hogy a fogyatékos emberek intézeteinek a bezárását fontosnak tekinti. Kritizáltuk ezer meg egy dologért, de ezért kijár neki az elismerés.

Értéket teremtett.
  • Szilvásvárad tiltakozott a fogyatékos emberek beköltözése ellen, de a kormány időben felismerte, hogy meg kell védenie a kiszolgáltatottakat.
  • És ha ez nem lett volna elég, tavaly és idén nyáron civil szervezetekkel közösen dolgozta ki a közeljövő intézménytelenítési stratégiáját. És az asztalhoz még a TASZ-t is meghívta.
De most hátra arcot csinál. Most azt mondja, hogy nem kell reform, maradhatnak a fogyatékos emberek az isten háta mögötti intézetekben, és maradhatnak az intézetek is.
 
Miért a fordulat?
 
Mielőtt megpróbálnánk megérteni, mi történt, lássuk a tényeket:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.