2016. október 19., szerda

KIFÜTYÜLNI ORBÁN VIKTORT

HUPPA BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.10.19.


Néhány napja kering egy hír a neten, miszerint Orbán Viktor kihagyja az október 23-i ünnepséget (?), és Brüsszelbe menekül a rá váró füttykoncert elől. A gyanakvóbbak persze hamar rájöttek, hogy egy öt évvel ezelőtti hírről van szó. Ám sokan bedőltek a hírnek, ami nem meglepő: benne volt a pakliban, hogy Orbán, ahogyan elmúlt években többször is, megfutamodik, vagyis, halaszthatatlan elfoglaltságára hivatkozva külföldre menekül.

Idén nem így lesz. Orbán marad, és ki fogják fütyülni. Már aki tudja. Merthogy a terrorelhárítók, akiknek nem tűnt fel tavaly, hogy terroristák egy hajléktalan nevére 200 ezer SIM-kártyát vásároltak, hermetikusan lezárják majd a helyszínt. Ebben jók a magyarországi terrorelhárítók, Orbánt bármikor képesek megvédeni a magyar emberektől. Aki csak egyet is fütyül, megnézheti magát. (Orbán démonaival szemben azért ők is tehetetlenek.)

A Fidesz évek óta nem ünnepel október 23-án. Macerás lenne egy békemenetet összetrombitálni, fizetett vendégtüntetőkkel, bérmenetelőkkel súlyosbítva. Költséges dolog az ilyen, a pénzt pedig fogni kell, túlságosan sok ment el uszításra, gyűlölködésre.

Nem a Fidesz elnökeként, hanem állami rendezvényen, miniszterelnökként beszél majd Orbán október 23-án. Ebben a minőségében fogják szétfütyülni a fellépését, már amennyiben a TEK engedi.

Nem mintha szép dolog lenne bárkit is kifütyülni. Ünnepeken különösen visszatetsző. Csak hát ünnepeink már régóta nincsenek. A jeles napokon is ugyanaz megy, mint az év többi napján: egymásnak feszülés, indulatok, szitokáradat. A különbség talán annyi, ilyenkor a szónokok dobogóra állnak, onnan mondják el, hogy a régiek mit üzennek a mának.

Azt üzenik, legalábbis a szónokok szerint, hogy rajtunk kívül mindenki dögöljön meg.

Ezt üzeni a mának az új kenyér ünnepén Szent István, karácsonykor Jézus, október 23-án a pesti srácok.

Utóbbiaknak azért biztosan nem tetszene ez a mostani hatalom, amely buldózerként tör előre, elsöpör és eltakarít mindent, ami az útjába kerül. Épp ehhez a mostanihoz hasonló hatalom ellen léptek fel hatvan évvel ezelőtt a pesti srácok, mert ebből lett elegük 1956-ban.

Orbán Viktort október 23-án délután 3-kor fogják kifütyülni a Kossuth téren. A TEK persze mindent elkövet, hogy ezt megakadályozza. Ha másként nem megy, kordonokkal zárják le a környéket, és mindenkinek elveszik a fütyülőjét.
 
(Ez az írás a bezárt Népszabadság internetes oldalán jelent volna meg.)
Fotó: Kormany.hu
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.