2016. október 8., szombat

LEHULLOTT A LEPEL, TRUMPNAK VÉGE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.10.07.


A republikánus párt prominensei követelik, hogy a párt azonnal határolódjon el Trump személyétől, miután nyilvánosságra került egy felvétel, amely megmutatta ennek az embernek az igazi arcát. A felvételen elhangzó szöveg összeegyeztethetetlen nemcsak az amerikai értékekkel, a republikánus párt konzervatív értékeivel, hanem az emberi minimummal is. Követelik, hogy Trump adja át a republikánus elnökjelöltséget Pence alelnökjelöltnek. Trump stábja pénteken folyamatos válságtanácskozást tartott.

A felvételen Trump arról beszél, hogy ha "sztár" vagy, bármit megtehetsz egy nővel. Először csókold meg, tapizd le, kapd el a pináját, és azt csinálsz vele, amit akarsz. Ez az igazi Trump, és minden bizonnyal ez a jéghegy csúcsa. Ez az emberi szörnyeteg ennél sokkal mocskosabb dolgokat mond és tesz. Amerikában óriási a felháborodás, mindenki Trump végéről beszél. Ezt nem lehet megmagyarázni, eltussolni, bármivel elintézni.
Ide másoljuk Trump eredeti mondatait, ahogy azok az amerikai sajtóban is megjelentek. Trump 2005-ben Billy Bush "Access Hollywood" című műsorában maga meséli el, hogyan próbált egy férjes asszonyt megerőszakolni: ""I moved on her and I failed. I'll admit it," mondja Trump a felvételen. "I did try and fuck her. She was married." "I moved on her like a bitch, but I couldn't get there. And she was married," tette hozzá Trump. 
A szexuális erőszakra tett kísérlet után beszél arról, hogyan kell bánni a nőkkel, és ő hogyan bánik a nőkkel. A szöveg akkor hangzik el, amikor megérkeznek egy szappanopera felvételére egy busszal, és a szappanopera egyik színésznője köszönti Trumpot és Billy Bush-t. 

"Whoa!" - mondja Trump. "I've gotta use some tic tacs, just in case I start kissing her. You know I'm automatically attracted to beautiful -- I just start kissing them. It's like a magnet. Just kiss. I don't even wait." "And when you're a star, they let you do it. You can do anything ... Grab them by the pussy. You can do anything," mondja Trump a felvételen.
Ezzel felszínre került egy erőszakolási ügy is, miszerint Donald Trump kísérletet tett egy férjes asszony megerőszakolására. Az ügyben megszólaló női elemzők szerint ez egy sikertelen kísérlet volt, amire most fény derült, de ha felszólítanák nyilvánosan a nőket, akikkel Trump kapcsolatba került, hogy számoljanak be az élményeikről, ennél még szörnyűbb dolgok derülnének ki.

Az új ügy is azt követően robbant ki, hogy az első elnökjelölti vita alkalmával felszínre került, hogy "disznónak" nevezett egy súlyfelesleget felszedő volt szépségkirálynőt. A felvételen Trump maga mondja el, hogyan bánik a közelébe kerülő nőkkel, s ő, mint egy "sztár", bármit megtehet velük. S nyilván meg is tette, akivel csak tudta. A republikánus párt vezetői közül többen kijelentették, hogy nőkről nyilvánosan így még nem beszélt soha senki. Így állatokról nem beszélnek.

Mitt Romney azt kérdezte, hogy üti a nőket, erőszakolja a férjes asszonyokat, hogyan nézünk a lányaink és a feleségeink szemébe, ha ez az ember mutatja Amerika arcát a világnak? Paul Ryan azt mondta, hogy Trump már fel se lépjen Wisconsinban, ahol a következő kampánygyűlése lenne. A republikánus vezetők sorra vonják vissza a támogatásukat. 

Hillary Clinton a twitter üzenetében azt írta, hogy ez szörnyű, nem engedhetjük, hogy ez az ember elnökké váljon. Tim Kaine szerint hányingert keltő az, ami elhangzott. A demokrata kampány vezetői szerint a republikánusok nem támogathatják tovább, hogy Trump legyen az elnökjelöltjük. Reince Priebus, a republikánus National Committee elnöke nyilatkozatban ítélte el és fejezte ki a felháborodását...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.