2016. október 5., szerda

MERT AZ NEM LEHET, HOGY LEGALÁBB EGYSZER NE A NÉPRE HIVATKOZVA KÖVETNÉ EL A LEGNAGYOBB ALJASSÁGOKAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H.A.
2016.10.04.


Engem mondjuk egyáltalán nem nyugtat meg, de legalább felidegesít, hogy Orbán Viktor egy Kósa Lalával, az állampárt egyik leggyengébb láncszemével tartott igen kínos sajtótájékoztató végén (ahonnan kivételesen nem tiltották ki az újságírókat, de a keményvonalas ellenzéki sajtó nem kérdezhetett) elismerte, hogy a népszavazásnak nincsenek közjogi következményei.



Ebből is – mint nagyjából mindenből, amihez hozzányúl, vagy amivel kapcsolatban elböffenti magát – az következik, hogy degenerált kreténnek néz. Nem csak engem, mindenki mást is.

Az egyenesen nyugtalansággal tölt el, hogy nem csak a feje van szétcsúszva borzasztóan, nem csak a nyakkendőjét ráncigálja eszelősen, nem csak a száját nyalogatja és a vállait rángatja borzalmas tempóban, de eszméletlen baromságokat is beszél. Feszeng, feszélyezetten néz körbe, és idétlenül vigyorog, amikor semmi nem indokolja a vigyorgást. Egyszóval az egész embert rossz nézni.

Már a könyökömön is az érvénytelen népszavazás jön ki, de nem kellene befejezetlenül hagyni azt a mondatot, ami minden idők legmélyebb árkát ásta/ássa folyamatosan az elbeszélő jelenben is a magyar társadalom egyes szegmensei között, és kiengedte a palackból az idegengyűlöletet és a migráció kérdése mentén egymásnak feszülő magyar-magyar ellentétet. Ami soha nem volt elhanyagolható, de már határon innen és túl a népszavazás miatt öldöklik egymást a népek. Hiszem és vallom, hogy ennyire megosztott a büdös életben nem volt a magyar társadalom. Még akkor sem, amikor Gyurcsányék 23 millió román vendégmunkással riogattak. És akkor sem, ha
a Fidesz kissé elszámolta magát a határon túli magyarokkal. Akiket megérintett a gyűlölet szele, csalódottak, frusztráltak és köpködnek az érvénytelenség miatt azokra, akik megfontoltan távol maradtak, vagy érvénytelenül szavaztak.

Tehát ebben a kontextusban értelmezendő, hogy kinyögte a szájával – miután alig titkolható idegességgel hallgatta Kósát, aki bármikor képes lemenni a kupakok szintjére -, hogy négy helyen módosítják az egyébként is össze-vissza fércelt alaptörvényt. Nem azért, mert a népszavazásból ez következik, hanem mert csak. Konkrétan erre égettek el 16-17 milliárd forintot. Hogy kijelentő módra fordítsák a népszavazáson feltett, az észak-koreai plurális demokráciát..


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.