2016. október 16., vasárnap

MI LENNE, HA TAVASZRA NEM MARADNA FIDESZTŐL FÜGGETLEN MAGYAR SAJTÓ?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.10.15.


A Népszabadság bezárása, a Fidesz elmúlt években folyatott médiapiaci hadjárata, és Simicska plakátbizniszének kicsinálása után, sokan azt sejtik, nem lesz ennek itt és most vége. Mi most elképzeljük, mi történne, ha tavaszra nem maradna a Fideszén kívül sajtó Magyarországon.

Mi lenne, ha Simicska és a Népszabadság kicsinálása után beindulna a már beígért sorosozás, de annak nem a TASZ, és nem a Helsinki Bizottság lenne a célpontja, hanem a 444 és az Átlátszó? Ha hoznának például egy törvényt, amely ezeknek az újságoknak a kiadását ellehetetlenítené, vagy folyamatos hatósági nyomást helyezne azok szerkesztőségére?

Mi történne, ha Spéder Zoltán, akihez feltehetőleg még mindig tartozik az Index, rákényszerülne a lap eladására, vagy ha már más a tulajdonos, őt döntéshelyzetbe kényszerítenék? Túlél és szövetséget köt, vagy tovább finanszírozza médiatermékeit, utóbbi esetben pedig ugyanúgy járna, ahogy Simicska: elveszik a pénzügyi forrásait a cégeinek állami és piaci megrendeléseinek felszámolásával. Mi történne, ha eladnák az Indexet egy offshore-cégnek, vagy egy Fidesz-közeli vevőnek? Mi történne, ha bedőlne a Hír TV és a Magyar Nemzet?

Mi lenne, ha mindeközben a vallási csoportok kezében lévő médiatermékeket választás elé állítanák? Velünk vagytok, vagy ki lesztek csinálva?


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.