2016. október 19., szerda

MINDENT ELVESZNEK TŐLÜK - ÚJABB GYEREKEK ÉLETÉT TESZI TÖNKRE VÉGLEG A KORMÁNY

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.10.18.


Ha eddig nem lett volna nyilvánvaló (már miért ne lett volna?), akkor most legyen az: ez a kormány semmilyen módon nem érdekelt abban, hogy egészséges, életképes generációk útját egyengesse.

Szigorítani fogja a közmunka feltételeit a kormány, és 18 éves kor alatt nem engedélyezné, hogy bárki a foglalkoztatás ezen formájában “teljesedjen ki”. Az erről szóló törvénytervezet
indoklása minden eddiginél felháborítóbb: a kormány szerint ugyanis mindez azért szükséges, mivel a fiatalok az iskola befejezése helyett közmunkásnak állnak, holott a munka világába a képzésen keresztül vezet az út.

Miért van erre szükség? Ha a kormány szavaiból indulunk ki, akkor pusztán emberbaráti dologról van szó: évről évre több fiatalkorú, 16 és 18 év közti gyerek kezd dolgozni közmunkásként, ez tény. Bár pontos adatok (természetesen) nem igazán állnak a rendelkezésünkre, kiindulhatunk abból, hogy míg 2013-ban 101 kiskorú, 17 évesnél fiatalabb közmunkást tartottak nyilván, addig 2015-re ez a szám megtízszereződött, a Belügyminisztérium adatai szerint Magyarországon tavaly 1094 fiatalkorú közfoglalkoztatottról tudtunk. Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős államtitkára szerint viszont, „a közfoglalkoztatottak havi átlagos létszámából a 18 év alatti személyek aránya 2015 első 10 hónapjában 0,6 százalék volt”, ami a 200 ezresnél is nagyobb állományra vetítve mintegy 1200 fiatalkorút jelent, szóval a valóság tavaly valahol e két szám körül mozoghatott.

Az erőből lenyomott válasz erre az, hogy tiltani fogják a fiatalkorúak foglalkoztatását.

Most akkor örülünk? Nem, dehogy!


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.