2016. október 14., péntek

MOND, LÖLÖ, JÓL ALSZOL TE ÉJSZAKÉNKÉNT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.10.13.


Amíg a nálam okosabbak eldöntik, hogy akkor végérvényesen kimúlt-e a sajtószabadság Magyarországon, vagy az is éppen elég, hogy a közvélemény tájékozódáshoz való joga sérült (nem bagatellizálva a Népszabadság szerkesztőségének jövőjére vonatkozó aggodalmakat), beszéljünk egy kicsit Lölö barátomról, akit az utóbbi időben méltatlanul elhanyagoltam. Rogán Antonio mellett ő a másik kedvencem.


Tudjátok, ő hírneves mangalicaszerelő és futballcsapat-tulajdonos, aki úgy vásárolgatja a szállodákat, mint más a reggeli joghurt mellé a kiflit. Igaz, hogy az imént rongyosra csapkodtam a térdem kalácsát, midőn azt olvastam, hogy élő ember Nobel-békedíjra jelölné Orbán Vikort, Mészáros Lölövics sikertörténete olyan szinten túlmegy minden határon, hogy Orbán Ráhel saját lába adja a másikat. Ezért hagyjuk Orbánt a fenébe. Nem mintha ez a téma nem róla szólna.

Mivel a mai szent napon két emblematikus hír is foglalkozott a három értelmes mondatot egymás után rakni nem tudó polgármesterrel, aki egyben pék, víz-, gáz- és mangalicaszerelő, földet művelő zseni, építőipari szaktekintély és turisztikai őstehetség, ne hagyjuk, hogy sehova nem vezető eseményecskék eltereljék a figyelmünket a mindennapi kurvaanyázás fontosságáról. Úgy értem, a kormányzati korrupcióról, amivel a 888-tól a Magyar Időkig senki nem foglalkozik a sajtószabadság jegyében.
  • Félmilliárdért isszák Mészáros Lőrinc vizét a MÁV-nál – írja az mfor.hu. Ugyanis 2016. augusztus 9-én összesen 486,6 millió forint értékű keretszerződést kötött a MÁV Zrt. a felcsúti polgármester 2015-ben indított vizes cégével, a Vivienvíz Kft-vel. A lap kiszámolta, hogy ez valamivel több mint 6 millió palack 1,5 literes árványvizet jelent. Ráadásul Lölönek nem ez az első szakítása, ahhoz képest, hogy a cége csak tavaly óta létezik. A Magyar Közút is az ő vizét issza kétpofára, igaz, hogy az állami vállalat csak egy ócska 45 milliós szerződést kötöttek Felcsút elöljárójával.
  • A szállodaipart jól ismerő forrásaira hivatkozva a Magyar Nemzet írta meg, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó hotelek (pl. a balatonalmádi Ramada Hotel and Resort) fejlesztése miatt született egy banki döntés. Ennek értelmében a vendéglátás területén 44 milliárdos kamatmentes hitelt (=közpénz) lehet igényelni a kizárólagos állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bankon keresztül. Állítólag ennek csak egy részét fordítják Lölöre, mert nemcsak a szállodaipar területén működő vállalkozások érdeklődnek a zseton iránt, hanem. A kreatív közpénzlopás szellemében azt is kitalálták az okosok, hogyan fogja törleszteni Mészáros a kamatmentes hitelt. Beszartam, annyira vicces: több minisztérium is a hoteljeibe szervezi konferenciáit, továbbképzéseit. Novemberben például a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium több száz dolgozóját képzik majd tovább a Ramada Hotelben.
Szóval egyik zsebükből a másikba csorgatják a közpénzt, és ha belegondolok, hogy Orbán Sajátláb Ráhel is érdekelt a turizmusban (akkor is, ha pont nem kötötték az orrunkra, pontosan hogyan, hol, mikor), méginkább súlyos a helyzet. Szakmai körökben tudni vélik, hogy egerszalóki Saliris Hotel valószínűleg a királykisasszonyé lesz, vagy Lölöé. A mi szempontunkból nagyjából tökmindegy is. Főleg, hogy Tiborcz másik saját láb is áron alul vásárolgat kastélyokat.
 
Bazmeg, ilyen nincs is. Ez a nemstróman (nem is volt, nem is lesz) egyszer nem tud félreállni úgy, hogy egy istentelenül nagy közbeszerzés, kamatmentes hitel, állami megbízás ne csókolná homlokon. Ez bármihez hozzányúl, arannyá válik a keze alatt. Nincs olyan dolog lassan, amihez ez a bőröndökkel aládúcolt szemű, butafejű mesterember ne értene. Ameddig az egész ország nem az ő földjein húzza az igát, nem az ő vizét issza, nem az ő kenyerét eszi, nem az ő szállodáiban cseléd, addig nincs megállás...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.