2016. október 25., kedd

NA, ÉS AKKOR MOST HOGYAN TOVÁBB?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.10.25.


Ugye, akkor most fütyültünk, a beszédeknek tapsoltunk, vén majom létünkre verekedtünk, már megint keresztbetettünk egymásnak, de legalábbis megpróbáltuk ellopni a showt egymástól ezzel-azzal, magunk ünneplésével, fütyörészéssel.
Igaz, a szeretett vezető úgy nyalogatta a szája szélét, mint a kutya, mely sündisznóba harapott, de ettől még ott maradt a pódiumon, mögötte is ő volt ott, két bazinagy példányban, - a vágyak kivetítője volt mindkettő, és ahogy láttam, a lábai ácskapcsokkal voltak a színpad deszkáihoz rögzítve.
Juhász most pereskedni fog, mert nem engedték a marcipánterminátor közelébe, vele csak az a gond, hogy az ember nem lehet biztos abban, hogy fejbe akarja verni Orbánt, vagy mackósat akar játszani vele, miszerint ő kinyalja a seggét, Viktor meg brummog hozzá.
Persze lehetett volna ezt ütősebbre is szervezni, például a Blahán lerövidíteni a műsort, majd felkérni a közönséget, menjünk, nézzük már meg együtt Viktort az állami ünnepségen, - biztos vagyok benne, szép látványt nyújtott volna...

Mindegy, ez a hajó is elment, lassan Budapest lesz a világ legforgalmasabb kikötője...
Most itt állunk megint, tanácstalanul, mint Hitler 45-ben, és éppen ott tartunk, mint 2010-ben meg 14-ben, egy lépést nem tettünk előre, de optimizmusunk töretlen.
Miért is ne lenne az, hiszen a pártvezérek tanácskoznak, egyezkednek egymással, a civilek idétlenkednek, mi meg valamiért azt gondoljuk, ha már megint mindent úgy csinálunk, mint 2010-ben, meg 2014-ben, akkor abból valami új minőség kerekedik ki.
Rosszul hisszük, ugyanoda fogunk jutni.
Márpedig a kotta ugyanannak tűnik, és még ma sincs senki, aki eltudná magyarázni szegény jó Karácsony Gergelynek, hogy 2006 októberében nem békés polgárok, hanem a csőcselék randalírozott a pesti utcán, és a rendőrök pontosan meg tudták különböztetni őket: aki kockakövekkel és Molotov-koktélokkal dobálta őket, arról azt gondolták, hogy ez a csőcselék - és igazuk is volt.
Karácsony Gergely szép nagy marha ember, ideje lenne, ha a gondolkodása is felnőtté válna és nem akarna jogtalan politikai hozadékot kisajtolni abból, ami a puccskísérlet során történt, különben azt kell feltételezni, hogy maga is a puccskísérlet támogatói között volt...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.