2016. október 17., hétfő

NEM GYURCSÁNY MIATT BUKIK AZ ELLENZÉK

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2016.10.17.


Olvastam a Reflektor blogon egy írást arról, hogy Gyurcsányt mennyire kellene karanténba zárni ahhoz, hogy az ellenzéknek esélye legyen. A karantén ideiglenes, pusztán taktikai jellegű megoldásként biztos nem lenne eredménye. Bezzeg, ha "holnaptól nem lenne Gyurcsány". Nem kívánom senki halálát, az övét sem... De a jelenlegi gondolatkísérlet kapcsán teljesen mindegy, hogy miért nincs: Csak eltűnik valami csoda folytán, egészségügyi oka lesz a távolmaradásának, a nyomós kényszert rácsok jelentik, vagy a kaszás tartja távol... A gondolatkísérlet csak azt mondja ki, holnaptól ő nincs.

Őt, a hibáit ismerjük, és tudjuk miért nem akarjuk. De, ha ő nem lenne, akkor holnapután már mást is ismernénk, akár anélkül, hogy az illető kormányzott volna. A saját pártjából Miyazakit, Vágót, a baloldal sok más ikonikus figurája közül Kunhalmit, de elő lehet venni másokat. Tételezzük fel, nem csak Gyurcsányt cseréljük ki, hanem minden más baloldali politikust is. Az alapvető problémát az jelenti, hogy ettől még a FIDESZ szavazótáborából pontosan 0 embert szólítottunk meg. Viszont kidobtuk a körből az eddig remekül kiválogatott tömegek megszólítására képes karizmatikus pszichopatáinkat is. Na vajon hogy lesz ebből növekvő szavazótábor? Sehogy.

És a baloldal elleni protest szavazatok jelentős része megmarad. A problémának van egy ideológiai és egy technikai oldala. Az ideológiai oldal nagyon egyszerű: Az Emberi jogok egyetemes nyilatkozata olyan alapelveket rögzít amik jelentős részéhez sokan ragaszkodunk. Ez a törvény egyenlő védelmét alapvető emberi jognak tekinti korra, nemre, bőrszínre, származásra való diszkrimináció nélkül. Aki felismeri, hogy a "pozitív diszkriminációnak" mondott dolog a másik oldalról azt jelenti, hogy az egyik embert a neme, mint védett tulajdonsága miatt kevésbé védi a törvény, akkor ezt elvből el kell utasítania.

Egy elvekben és gyakorlatban emberi jogokat nyíltan tipró rendszer minden esetben rosszabb, mint egy a jogokat gyakorlatban korlátozó rendszer, bármely mértékben is fosszák ki az országot az utóbbi képviselői. Az aki az ilyen politika ellen felszólalókat az asszonyverőkkel azonosította, általánosítva gyűlölködött, ha meg is változhat, meg is kell bocsájtani neki ez esetben, mégsem lesz elfogadható választás. Ugyanis az emberi jogok semmibe vétele a részükről nem elsősorban jellem kérdése, hanem a probléma felismerésének a hiánya. És számos más kérdésben megmerevedtek annyira a frontok, hogy ne nagyon legyen változás...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.