2016. október 22., szombat

NEM HOLMI KVÓTA, HANEM ORBÁN ÉS PUTYIN NÁSZA A NEMZETHALÁL

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.10.22.


A kormánynak egyre több pénzébe kerül a magyarok félrevezetése. Orbánnak az egész sajtó kell, mert amíg egy szabad hang van, nincs biztonságban.

Miközben az EU vezető nagyhatalmai – mint Franciaország, Németország – kemény szavakkal ítélik el az orosz bombázásokat a szíriai Aleppóban, a civil lakosság ellen elkövetett háborús bűnöket emlegetnek, a Moszkvát sújtó gazdasági és politikai szankciók szigorítását szorgalmazzák, addig a 28 tagországból 3 – Olaszország, Görögország és Magyarország – nyíltan kiáll Vlagyimir Putyin politikája mellett és nem támogatja a szankciók fenntartását, az EU közös fellépését a barbarizmussal szemben Szíriában, és Moszkva terjeszkedési törekvéseivel a Földközi tenger térségében.
Ez sok mindenre élesen rávilágít abból, mire számíthatunk a magyar belpolitika színpadán a következő hónapokban, ha Brüsszel bekeményít és hajlandó lesz szárnyát szegni a magasan repkedő és hetykén cserregő magyar állami szarkáknak. A hazánk ellen meghirdetett szigorú vizsgálattal az Európai Unió azt akarja kideríteni, hogy Magyarországon vajon oda kerül-e az EU tehetősebb országai adófizetőinek pénze, ahová azt az EU szánná – és nem magyar politikusok, rokonaik, kitartottjaik gazdagodnak-e belőle. Mindeközben a magyarok nagy többsége – attól függetlenül, kire szavazna a parlamenti választásokon – pontosan tisztában van azzal, hogy országa vezetése korrupt és könyékig túr a közös vagyonba, arcátlanul gazdagodik, miközben a szegények és a jómódúak közötti különbség soha nem látott mértékűre nőtt Mária (köz)munka alapú országában. De ez nem érdekli, mert erőit leköti az egymásra acsargás.
 
Orbán Viktor felcsúti méretekre, kisvasútra és falusi stadionra beskálázott idiotizmusa kezd európai szinten is mérhető nagyságot ölteni, aminek veszélyeit a magyar érdekek nemzetközi érvényesítésére a nagy vezér és félhülye csicskása képtelenek felmérni, vagy egyszerűen úgy gondolják, hogy a zsákutcában, amelybe évekkel ezelőtt behajtottak, már nem lehet megfordulni, onnan csak előre lehet menekülni, a pofátlanság, a hazugság, a lopás és az arcátlanság végletekig fokozásával, a világban uralkodó erő- és érdekviszonyok totális figyelmen kívül hagyásával, amit egyelőre – nem sikertelenül – magyar szabadságharcnak, a magyar érdekek melletti bátor kiállásnak adnak el a hazai közvélemény egy jelentős, elvarázsolt hányadának.
 
Mivel azonban ez napról-napra nehezebben megy, a magyar kormány szinte óráról-órára növeli azoknak a forrásoknak a nagyságát, amelyeket a magyarok totális félrevezetéséhez kénytelen igénybe venni. Egyre több pénzt szükséges arra költenie, hogy a már kezébe került hatalmas sajtó- és propagandagépezetet működésben tartsa, csúcs-fordulatszámon járassa, amihez a magyar médiavilág lehető legnagyobb részét – de végül az egészet – az ellenőrzése alá kell vonja, mert amíg egy szabad hang lesz ebben az országban, Orbán Viktor és bűnbandája nem érezheti magát biztonságban. Ez magyarázza a hatalom különös aktivitását a sajtópiac újraosztásában, amivel kapcsolatban a kormányfő nem átallja azt hazudni, hogy kormányának semmi köze nincs a magyar sajtó szőnyegbombázásához...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.