2016. október 20., csütörtök

ORBÁN BEBESZÉLTE MAGÁNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.10.20.


Az Orbán Viktor nevű ember már megint nyilatkozott és már megint mindenki helyett és nevében. Miután én továbbra sem óhajtok azonosulni az ő agymenéseivel, ez úton is szeretném kinyilvánítani az ellenvéleményemet. Már csak azért is, mert tudjuk a különféle kormánytagoktól, hogy nálunk szólás-, sajtó és mindenféle szabadság van, miután nem szokták börtönbe hurcolni az újságírókat sem, a másként gondolkodókat sem és még kivégezni sem szokás őket. Pedig.


Az Orbán nevű ember interjút adott a Passauer Neue Pressének, az MTI pedig részleteket közölt a cikkből.
Arra a felvetésre, hogy Angela Merkelhez közeli körök szerint hálával tartozik a kancellárnak, mert sok problémától megkímélte a Magyarországon áthaladó menekültek befogadásával, azt válaszolta, hogy ez nem igaz.
Kifejtette: elmondta a kancellárnak, hogy elfogadjuk a segítséget, de nem kérjük, mert Magyarország egyedül is meg tudja oldani a problémát. Azt is elmondta neki, számíthat arra, hogy Magyarország megvédi határát, és területéről egyetlenegy migráns sem fog Ausztriába érkezni. Ez csak akkor történhet meg, ha Merkel kéri, és ez aztán így is lett – idézte fel Orbán Viktor.

MTI
Ezzel szemben az az igazság, hogy bő egy évvel ezelőtt felkészületlenül érte Magyarországot a menekültek érkezése. Mégpedig úgy érte felkészületlenül, hogy akár fel is készülhettünk volna, de nem tettük. Már hónapok óta folyt az óriásplakát-kampány, de egyéb intézkedések nem történtek. Véleményem szerint szándékosan.

Habony azt találhatta ki, hogy jó ötlet beengedni és a fővárosra szabadítani a menekülteket, akik egyébként tovább szerettek volna utazni, de a hatóságok ezt meggátolták. Ez idáig nem is lett volna probléma, ha megfelelő menekültszállásokra szállítják őket, ahol lefolytatják a menekült státusz megadásához, vagy megtagadásához szükséges eljárást. Nem ez történt. Az történt, hogy jóformán összeterelték őket egy helyre, mindenféle ellátás és segítség nélkül hagyták a tömeget és várták, mikor robban a feszültség. Egy esetleges lázadás jó alapot szolgáltathatott volna a kemény fellépéshez és ahhoz, hogy Orbán megmutassa: mennyire vadak ezek és kizárólag csak a Fidesz-kormány képes megvédeni a magyar embereket a veszedelemtől.

Sajnos (a kormánynak sajnos) a civilek és különféle szervezetek gondoskodtak a menekültek ellátásáról, tolmácsot kerítettek, tájékoztatással látták el őket, nyugtatták a kedélyeket – ha emlékszünk, még Palya Bea is fellépett – így elmaradt a robbanás. Merkel alighanem pontosan látta, miben mesterkedik Orbán, ezért fogadta a menekült tömeget.
Orbán ezt soha nem fogja megbocsátani sem Merkelnek, sem a civileknek. Nem véletlenek azok a nemtelen támadások, amiket először az Ökotárs, majd más civil szervezetek ellen indítottak, most pedig a Soros Györgyhöz bármi módon köthető, vagy nem köthető, de ezzel gyanúsítható civilek megfenyegetése Németh Szilárd nyilatkozatán keresztül. Orbán rájött, hogy az igazi veszélyt a civil kurázsi jelenti a hatalmára...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése