2016. október 7., péntek

ORBÁN KILÖVÉSI ENGEDÉLYÉVEL ÉPÜL A PÁRTÁLLAM

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.10.06.


Képzeld el az országot, ahol az államot leuraló és híresen korrupt kormánypárt vezetője kiadja az utasítást: rá kell szállni a civil szervezetekre. Ezután a Központi Ellenőrzési Hivatal, az adóhatóság és a rendőrség is elkezdi ellenőrizni a civileket. Az egyik legfontosabb civil szervezet vezetőjét bilincsben viszik el a rendőrök. Mindeközben pedig mindenki tudja, hogy a civilek és a pártpolitika kapcsolatáról, illetve a pénzügyi visszaélésről szóló civilellenes vádak hamisak.

Ez az ország Magyarország. Soron kívüli kormányzati ellenőrzéssel.
A TASZ által kikért papírok szerint ugyanis maga Orbán Viktor adott utasítást az elviekben kormánytól független állami szerveknek, hogy támadják meg a civil szervezeteket. Ő adta ki a parancsot a norvég alap által támogatott civil szervezetek elleni támadásra. Ezután indult a példátlan lejáratások és ellehetetlenítések sorozata.

A norvég-ügy

2014 tavaszán jelentette be Lázár János, miután a Norvég Alap leállította a magyar kormánynak jutó 40 milliárd forintos támogatást, hogy a Norvég Támogatási Alap civil szervezetei ellen vizsgálatot indít LMP-s pártkötődés és pénzügyi visszaélések miatt. Később ez az LMP-s pártkötődés, már Együttes és MSZP-s kötődéssé változott, de egyiket sem tudták sosem bizonyítani. 2014 nyarán pedig el is indult a KEHI vizsgálata, majd a NAV vizsgálata a norvég támogatási pénzek elosztásáért felelős szervezetek, vagyis az Autonómia Alapítvány, az Ökotárs és a DemNet ellen, majd egy feljelentés után az Ökotárs vezetőjét, Móra Veronikát bilincsben vitték el a rendőrök egy házkutatás után. Később a támogatásban részesülő szervezeteket is alapos NAV-vizsgálat alá vetették. Két évvel később már tudjuk, a vizsgálatok mind alaptalannak bizonyultak, részben törvénysértőnek, és egyetlen ügyben sem ítéltek a civilek ellen a magyar jogorvoslati szervek. Ma pedig kiderült, a civilek elleni minden alapot nélkülöző támadást maga Orbán Viktor indította el, egy „soron kívüli kormányzati ellenőrzéssel.”...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.