2016. október 4., kedd

ORBÁN NEM FONTOLGATJA, TÉNYLEG LEMOND

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.10.04.


Orbán Viktor hétfőn a parlamentben a lemondását követelő Vona Gábornak azt válaszolta, hogy megfontolja a lemondását. De megint hazudott! Eszébe sincs neki ezt megfontolni, hiszen régen eldöntötte már, hogy feláll a kormányfői karosszékből és átül az elnöki fotelbe, amelyet a miniszterelnöki hivatal szomszédságában, a budai várban fognak a talpnyalói méretesre hízott, fenséges ülepe alá tolni.

Csak ne tegyünk úgy, mintha meglepődnénk, ha a fényesen megnyert, ámde érvénytelen népszavazás nyomán bejelentett alkotmánymódosításba az EU-t provokáló migránsügyi és egyéb nemzetállami és szuverenitási agymenések kőbe vésése mellett, be fogják tuszkolni egy erős felhatalmazással bíró államelnök intézményét is, amelyet Orbán Viktor a 98 százalékos nem szavazatokra támaszkodva, a 3,2 millió magyar hazafi akaratát végrehajtva, egy szír menekült muzulmán férfi mohóságával fog magáévá tenni, mégpedig még 2018 előtt.
 
Orbán a magyar polgári jobboldal, valamint a demokratikus és liberális baloldal és a futottak még erők parlamenti és parlamenten kívüli pártjainak és mozgalmainak ámuló szemei előtt, a napi politikai biznisz fölé emelkedő, a nemzeti érdeket egy személyben megtestesítő és annak megvalósulását a mindenkori kormányon számon kérő, a magyar külpolitikát egy kézben összefogó és irányító, valamint a nemzeti hadsereg főparancsnoki tisztét is betöltő „istenkirállyá” keneti fel magát csendben.
 
Meg lennék lepve, ha az új magyar alkotmányos diktatúra alapvetésein éjt nappallá téve nem dolgoznának már felforrósodott laptopjaikon Orbán Viktor eunuchjai: nevezetesen dr. Szájer József és dr. Gulyás Gergely jogász urak. Mégpedig tényleg rohammunkában, mert az október 2-i népszavazás kudarca Orbánban azt a racionális felismerést erősítette fel, hogy nem kell, sőt nem is szabad várni a 2018-as választásokig a teljes és korlátlan hatalomátvétellel. Ehelyett a következő választásba már úgy kell belemenni, hogy bármilyen eredmény szülessen is, annak semmilyen hatása ne legyen Orbán Viktor személyes hatalmára.
 
A korlátlan hatalmat ugyanis már korábban, a választásoktól függetlenül be kell biztosítania magának. Természetesen kizárólag a nemzet érdekeinek hatékonyabb védelme céljából, mer a magyarság érdekeinek érvényesítését csak gyöngíti a pártok és az egyes érdekkörök folyamatos torzsalkodása, amin csak egy kemény köztársasági elnök tud úrrá lenni, hogy a széthúzó pártok önzését fölül író nemzetérdek ne kerülhessen veszélybe, ahogyan az a lejárt szabatosságú liberális demokráciákban rendre elő szokott fordulni.
 
Az elkövetkező két év nagy kérdése lesz, hogy az Orbán Viktor államelnökké emelését követő első kormányt ki fogja vezetni. Ezt gyorsan nem fogják és nem is kell eldönteni, mert ez attól függ, miként szerepel majd a Fidesz a 2018-as parlamenti választáson. Ha a Jobbikkal, vagy bármelyik más párttal koalícióra kényszerülne, akkor 2018-ban a kormányfőt ugyanúgy hívhatják Lázár Jánosnak, Vona Gábornak, Molnár Gyulának, mint akár Schiffer Andrásnak, de Gyurcsány Ferencnek is. Pont tök mindegy lesz Orbánnak, mert azt csinál a mindenkori kormánnyal és a kormányfővel, amit akar, annak esélye sem lesz, hogy az akkora érvényes alkotmány megsértése nélkül ellenszegülhessen az államelnök szinte korlátlan hatalmának...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.