2016. október 26., szerda

ORBÁN POLGÁRMESTERE VETTE MEG A NÉPSZABADSÁGOT, ÉS EZ MÉG CSAK A KEZDET A FIDESZ HATALOMÉHSÉGÉBEN!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.10.25.


Nem sokkal ezelőtt került ki a hír: az OPIMUS PRESS Zrt. megvette a Mediaworksot - a Népszabadságot, a Nemzeti Sportot, a Világgazdaságot és 13 megyei lapot, illetve a hozzájuk tartozó portálokat tulajdonló céget. A hírek szerint, és ezt még soha senki nem cáfolta, ez a cég Mészáros Lőrinc tulajdona, akit legtöbben csupán Orbán Viktor strómanjaként emlegetnek.

Persze megy a habiszti duma, hogy Mészáros cége csak a Népszabadság leállítása után tett ajánlatot. De tudjuk, mi a valóság. A Gazdasági Versenyhivatal még soha ilyen gyorsan ilyen nagy felvásárlásra nem adott ki engedélyt. Már hónapokkal ezelőtt többen, így is megírtuk, hogy a Fideszhez fog kerülni a lap és a kiadó. Ez nem új sztori, csak annak akarják eladni.

Orbán Viktor személyesen kivégezte a Népszabadságot, és elvitte a megyei sajtó nagy részét, és most már nem csupán olvashatja a Nemzeti Sportot, hanem azt is írathat vele, amit akar.

Jó lenne, ha most előállnának azok, akik piacról, meg gazdasági döntésről beszéltek a Népszabadság kapcsán. Ha előállnának, és bocsánatot kérnének.

Ugyanígy azok, akik szerint nem sérül a sajtószabadság ezzel a döntéssel.

Mert ez nem csupán egy tulajdonoscsere, ezt pont a Népszabadság körüli elmúlt 3 hét története mutatta meg. Ez a szabad sajtó műhelyeinek kivégzése, a médiumok kormányzati körökből, pontosabban a kormányfő köreiből történő kézi vezérlésre állítása.

Emlékszünk még, alig pár napja mondta a Fidesz vezette kormány: "a kormány nem foglalkozik egy magántulajdonban lévő lappal”. Nem foglalkozik persze, csupán megveszi, és a maga képére formálja, persze miből is? Jah, igen, a korrupcióval tőlünk ellopott pénzből.

Látjuk, mi történt a Tv2-vel, az origóval, hogyan váltak a Habonymédia szócsöveivé, most ez fog történni, 13 megyei újsággal, amelyek elérései órásiak, és a Népszabadsággal is.

Nem véletlen, hogy Orbán egyik házi lapcsinálója, Liszkay Gábor már bent is ül a Mediaworks igazgatóságában, őróla azt írták többen is, hogy az új Népszabadságot fogja vinni, a Magyar Idők eddigi szerkesztőségével.

Az így is brutálisan a Fidesz felé torzító magyar médiatér ezzel teljesen eldől egy irányba, és még nincs is itt a történet vége...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.