2016. október 27., csütörtök

RENDŐRGYILKOSSÁG

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2016.10.26.


A főügyész nem akart arról beszélni, hogy egy hazai szélsőjobboldali félkatonai erőszakszervezet egyik vezetője a rendőrgyilkos. Vajon miért?

A mai napon Bőnyben gépfegyverrel megöltek egy rendőrt, aki munkáját végezve, társaival együtt szolgálati feladatát teljesítve, házkutatás miatt érkezett a helyszínre. Ennyi volt az első hír, amit tudni lehetett...

...Felmerül több kérdés ebben a tragikus ügyben. Mit tettek az illetékes hatóságok a média szerint már megszellőztetett, említett félkatonai szervezet felszámolása, ellenőrzése és tevékenységének figyelemmel kísérése érdekében?

Miként lehetséges, hogy ezen szervezet vezetőjénél – aki a sajtóértesülések szerint ezt az életellenes cselekményt elkövette – csak most tartottak házkutatást?

Felügyelte-e az ügyészség ezt a nyomozást, és milyen utasításokat adott az illetékes hatóságnak?

Mi az oka annak a szemérmességnek, amellyel az ügyészség képviselője a megalapozott gyanú közlése előtt a rendőrgyilkos személyére vonatkozóan nem kívánt nyilatkozni?

A házkutatást – amennyiben felmerült lőfegyverekkel való rendelkezés is a célszemélynél – miért nem az erre a célra is kiképzett bevetési alakulatok segítségével hajtották végre, a megszokott protokoll szerint?

Mit tett a rendészeti államtitkár és a hozzá tartozó illetékes, hatáskörrel is rendelkező felderítő és felszámoló operatív és nyílt rendőri egység vezetője azért, hogy ez a mostani tragédia ne következhessen be?

Mit tettek, hogy – különösen a tavaly év végi, már említett rendőri intézkedéseket követően – a Nemzeti Arcvonal nevezetű hazai terrorszervezet minden lépését, megmozdulását, akcióját, kapcsolattartásait a rendelkezésükre álló nyílt és titkosszolgálati eszközökkel rögzítsék, és naprakészen figyelemmel kísérjék?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.