2016. október 7., péntek

ROHAD AZ ORSZÁG A REZSICSÖKKENTÉS MIATT - ITT AZ ÁLLAMOSÍTÁS KÖVETKEZMÉNYE

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.10.07.


A szavazatvásárlás jól bevált valutája, a rezsicsökkentés, a folyamatos kormánypropaganda hatására mára megkerülhetetlen fogalommá vált a magyar közbeszédben. A gazdaságilag fenntarthatatlan, jogsértő rezsiharc történetének pedig még nincs vége.

Már a 2010-es választások után kiderült, hogy mi az a téma, amely igen hatékonyan mobilizálja a választókat, és amellyel a Fidesz magához csábítja a választási sikerekhez szükséges tömegeket: a közműszolgáltatások ára.

A leszállított hatósági árak és a közműszolgáltatók felvásárlása, központosítása azonban nem hagyott hátra mást, mint tönkremenő szolgáltatókat és növekvő lakossági adóterheket. Gyakorlatilag
bedöntötték a víziközmű cégeket, lekukázták a szemeteseket, kiseperték a kéményseprőket. Aki pedig azt hitte, hogy ettől bármi is olcsóbb lesz, az tévedett: valójában marad a cech, csak mindannyian nyögjük majd a szolgáltatások árát.

Az utóbbi években csaknem ezermilliárd forintot költött az állam arra, hogy átvegye az irányítást a magyar energetikai porondon, legyűrve és államosítva a piacot. Mindezt azzal kommunikálta, hogy a lakossági rezsicsökkentés végrehajtásához szükséges az átvétel. Ez azonban könnyen tetten érhető hazugság, hiszen a hatósági árazással akkor is könnyedén meghatározható a lakossági ár, ha nem a kormány kezében vannak az energetikai cégek. A valós indok azonban a hatalmas vagyon állami pénzen történő megvétele volt, ehhez pedig jó taktikának bizonyult a különadóval, lenyomott hatósági árral, és jogszabályi eszközök által lassan kivérző ágazat későbbi átvételéhez...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.