2016. október 19., szerda

SZEMANTIKA

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.10.19.


Manapság nagyon érzékenyek a népek minálunk.

Például Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő Rogán Antalhoz intézett keresetlen szavakat a mi külvárosi kuplerájhoz hasonlatos Országgyűlésünkben, amikor szólott:

„Ön még 2014-ben azt mondta, hogy parasztgyereknek született. Parasztnak születni nem szégyen, parasztul viselkedni igen, Miniszter úr! Miniszter úr, arra amerre ön le tetszett szállni, abban a megyében azt mondják, hogy nem mindegy, hogy a viselkedése, vagy foglalkozása paraszt az embernek.”

És ki sértődött meg erre?

Nem a helikopteres, hanem a Magyar Mező és Erdőgazdasági Érdekképviseleti Szövetség, amely orákulum legott közleményt adott ki, mondván, a képviselő pejoratív értelemben használta a paraszt szót, és továbbá, hogy: “A magyar parasztságnak a magyar történelemben, kultúrában betöltött szerepe, sok százéves nemzetfenntartó múltja mindenképpen tiszteletet érdemel”.

A képviselőt pedig bocsánatkérésre szólították fel a magyar parasztság megsértéséért. Még jó, hogy nem lemondásra, ez a formula manapság inkább divatos, és ez sem jár semmilyen következménnyel...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.