2016. október 30., vasárnap

TARLÓS PISTI A VÉRZIVATARBAN

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: fsp
2016.10.29.


Tarlós István szereti a kormányt és szereti a Fideszt, de úgy tesz, mintha nem a kormányt és a Fideszt szeretné, hanem Budapestet. Régóta járja már ezt a szánalmas pávatáncot a főpolgármester, időnként felfelé mutogat, jelesül Lázár Jánosra, legutóbb már azt mondta, hogy vannak a kormányban jóhiszemű emberek és vannak rosszhiszeműek. És a rosszhiszeműek rendszeresen megtévesztik a jóhiszeműeket.

Mindezt a 3-as metróvonal felújítása kapcsán mondta Tarlós főpolgármester. Azt játssza, hogy Lázárnak neki mer menni, mert azt gondolja, hogy ettől bátornak látszik a budapestiek szemében. De az igazi elkövetőt, Orbán Viktor miniszterelnököt nem meri támadni, sőt, azt a látszatot kelti, mintha Orbán, Lázárral és a hozzá hasonló rosszhiszeműekkel szemben megvédené őt és a fővárost.

Találkozni fogok a miniszterelnök úrral, mondta most legutóbb is Tarlós főpolgármester, mint ahogyan mondta ezt már több alkalommal előtte is. És tényleg találkoznak, mint ahogyan már korábban is találkoztak.

És a miniszterelnök, Tarlós szerint legalábbis, eddig mindig segített.

Orbán valójában soha nem segített Tarlósnak, sem pedig a budapestieknek. Ha Orbán segített volna Tarlósnak és a budapestieknek, akkor nemhogy elkezdődött volna az életveszélyessé vált 3-as metró felújítása, de már be is fejeződött volna. Orbán csak ígérget Tarlósnak, már amennyiben tényleg ígért valamit. Merthogy ebben sem lehetünk biztosak, hiszen kettőjük négyszemközti megbeszélésén egyetlen egyszer sem voltunk jelen. Csak arra támaszkodhatunk, amit ők mondanak.

És ezekről a megbeszélésekről Orbán nem mond semmit, Tarlós pedig azt mondja, amit akar. A legtöbbször azt, hogy a miniszterelnök már megint segített a budapestieknek. Azt sugallja ezzel Tarlós főpolgármester, hogy Orbán jó és szereti Budapestet, csak hát, mint látjuk, szegény miniszterelnök gazemberekkel van körülvéve. Ami, ha igaz lenne, akkor azon is kéne elgondolkodunk, hogy ki az a gazember, aki gazemberekkel vette körül Orbánt. S ha eljutottunk oda, hogy ő maga volt az a gazember, aki gazemberekkel vette körül magát, már nem járunk messze az igazságtól.

Közben, majdhogynem mellékesen, van ez a 3-as metró, amely egyre inkább életveszélyessé válik. Ma még csak füstöl, és időnként leáll, de hamarosan végleg le kell állítani. És ha le kell állítani, legalábbis Tarlós István szerint, annak következményei lesznek 2018 tavaszán...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.