2016. október 21., péntek

TAROLNI KEZDETT A MINISZTER RÉGI ISMERŐSE, MIUTÁN AZ ÁLLAM FELFORGATTA A SOKMILLIÁRDOS PIACOT

DIREKT36.HU
Szerző: Szabó András
2016.10.21.


A tönkrement cégek felszámolásával foglalkozó Börcsök Sándor pályája néhány év alatt óriási fordulatot vett. A középkorú férfi 2009-ben még arra panaszkodott, hogy a cége nem jut komoly megbízásokhoz, mára viszont a legfontosabb szereplő lett ezen a kívülről unalmasnak tűnő, de közben hatalmas értékű vagyontárgyakat megmozgató piacon, amelyen mostanra kormányhoz közeli vállalkozók is megjelentek több jelentős ügylet szereplőjeként.

Bár felszámolással – vagyis tönkrement cégek tartozásainak rendezésével, ami általában a cég vagyonának eladásával jár – csak államilag kiválasztott cégek szűk köre foglalkozhat, közöttük több olyan is van, amelyekhez Börcsöknek közvetlen vagy közvetett kapcsolata van. Emellett erős pozíciója van a kiemelt cégekkel foglalkozó állami felszámolócégnél is, ahol az utóbbi időben ő kapja a legkomolyabb megbízásokat. Az állami cég összességében körülbelül 262 milliárd forintnyi vagyon felszámolásába fogott bele, ennek 41 százaléka Börcsökhöz tartozik. Így olyan nagyértékű vállalkozásoknál tűnt fel felszámolóként, mint a Quaestor-botrány főszereplőjének, Tarsoly Csabának a cégei, vagy a budapesti hármas metró egyik végállomásánál található KÖKI Terminál bevásárlóközpont.

A Direkt36 kutatásaiból az derült ki, hogy Börcsök régi ismerőse a felszámolási területért felelős miniszternek, Seszták Miklósnak. Ezt mindketten elismerték, és emellett összeköti őket egy évekkel ezelőtti ingatlanbérlési ügylet, de legalább egy cégen keresztül közvetlenül is kapcsolódnak egymáshoz:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.