2016. október 24., hétfő

TE LÖLÖ, ÉN MAJDNEM MEGSAJNÁLTALAK...

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.10.23.


...Rádnézek, arra a csillogóan értelmes ábrázatodra és a szemed alatt nyugvó utazóbőröndökben (emberi énem ember mivoltodban sajnál az esetleges veseproblémáid miatt) megelevenedik előttem az évszázad legpofátlanabb interjúja, amelyben két nappal ezelőtt úgy tettél, te, Mészáros Lölö, mintha fogalmad sem lenne arról, hogy neked, Mészáros Lölönek miről fog szólni a holnapi napod. Egyáltalán miről szól az életed, és fontosemberi-nemstróman ténykedésed. Azzal kábítottál, öregem, hogy Mészáros Lölö körül csak úgy történnek a dolgok, ő meg hagyja magát sodortatni az árral.

Te, az öntudatlan Mészáros Lölö nem akartál elcsépelt dolgokat mondani, de azért kedélyesen és bőbeszédbe csomagolva (csak nem benyomtál valami Fütyülőst?) csépelted a szót: szerinted jobban élünk, és nemcsak Mészáros él jobban, hanem az egész ország.

Azt mondtad, ha az embernek pénze van, bármit megvehet; hogy nem vagy elégedett, mert – bár fingod nincs melyik céged milyen közbeszerzést nyert el hol – volt olyan pályázat, amin nem te futottál be az első helyre; hogy butaság, hogy te az Orbán nevű strómanja lennél, mert te mindent önerőből értél el, te dolgoztál meg érte, meg az embereid érted; hogy fogalmad nincs arról, hogy neked, Mészáros Lölönek van-e szándékod, elképzelésed megvásárolni a veszteségessége okán bedöntött Népszabadságot, hogy semmit nem erősítesz meg, igaz, nem is cáfolsz, de bármi megtörténhet.

Képzeld, Lölö, bármi megtörtént! Akartam, hogy tudjál róla: holnap a hozzád közel álló (szintén nem szeretném, hogy a felcsúti balra szomszédtól kelljen megtudnod, hogy közel áll hozzád, meg ugye nem várhatja el senki, hogy minden cégedről tudomásod legyen) Opimus Press veszi meg a Népszabadságot kinyíró Mediaworks című bulit. Ez az a sztori – ma, vasárnap -, amiről pénteken még nem tudtál, amikor a HírTv-nek lökted a sódert.

Te Lölö, én majdnem megsajnáltalak, bazdmeg! Tudom, hogy néhány éve még azt sem gondoltad volna, hogy szállodákat veszel és figyeld már mennyit vettél, de – így magunk között szólva azért megkérdezném – minden veszteséges üzletet csak úgy rád lehet sózni? Ennyire balfék vagy, Lölö? Meg ráadásul megveszel valamit, amiről pénteken még azt hazudtad énekelted, hogy nem tudod, hogy megveszed jövő héten? Te, nálatok mindenki ilyen kretén Felcsúton? Ott is ilyen szövegekkel kábítod a jónépet (azok tutira megfogták veled az isten lábát) és csont nélkül nyelnek lefele mindent, amit fogaid kerítésén kipréselsz magadból?

Te Lölö! Olvastál te már életedben Népszabadságot? És ha ilyen nagyon kellett neked, mint amennyire nem is tudtál róla, nem bírtál megvenni egyet az újságos standon, útban a belügyminisztérium felé, ahol külön parkolóhelyed van neked? Te nagyon hülye! Ha a Népszabadság felfüggesztését a rendszerváltozás végének tekinted – te mondtad borvirágos orcával bele a kamerába két napja -, akkor hogy tudták rád sózni ezt a szart? Vagy tulajdonképpen azért akartad megvenni azt, amiről nem is tudtál, mert már nem volt mibe csomagolni a rengeteg mangalicaszalonnát meg tepertőt?

Szeretném azt hinni, hogy disznó- és csőszerelő létedre kábé semmit nem fogsz fel abból, ami körülötted történik, viszont marhára utálnám, ha egy ilyen hülye dumával fel lehetne menteni téged az alól, amit saját munkával, meg a jószerencsének köszönhetően elértél itt pár év alatt. Lölö! Aki nem oly régen elfelejtett bevallani 1 milliárdot (végül is egy keményen dolgozó gáz- és mangalicaszerelő esetében nincs ebben semmi különös), az ránézésre is akkora gazdasági zseni, hogy azt sem tudja, mi történik vele? Jut is eszembe! Lölö, a Népszabadságot pontos j-vel, vagy ly-al írják?

Látom, hogy olyan nagyon öntudatodnál vagy, hogy már meg sem próbálsz úgy tenni, mintha nem stróman lennél. Csacsorászol, anekdotázol azzal a 37 szavas szókincseddel, és ami a legszörnyűbb, hogy totál deblikreténnek nézel mindenkit. Azokat, akiknek nem volt olyan szerencséjük az Orbán nevűvel, mint neked, akik napi 12 órás megfeszített munkával sem jutottak olyan magasra a gázszerelésből, mint te, akiknek – ellentétben veled – nincs annyi pénzük, hogy bármit megvegyenek, sőt, akiknek arra sincs pénzük, hogy biztonságosan életben maradjanak. Ezeknek te, félanalfabéta senki, magyarázod, hogy jobban élnek, nem csak Mészáros dúskál a szállodákban, közbeszerzésekben, közpénzben. És hogy semmi sem lehetetlen? Hát mióta a szotyolaköpködő-nyelvelő bajnok haverod és gazdád ráült az ország nyakára, ezt mi is így érezzük, Lölö, nagy igazságod van neked. Bár mi ezt úgy szoktuk mondani, hogy még az is lehet, hogy holnap is lesz lejjebb...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.