2016. november 7., hétfő

6 KÁTYÚ-ÜGY, AMI MIATT TÉNYLEG LE LEHETETT VOLNA VÁLTANI POLITIKUSOKAT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.11.06.


Szombat éjszaka előállították Kovács Gergelyt, a Kétfarkú Kutyapárt vezetőjét, mert egy pécsi járda töréseit festegette szép színesre barátaival. A rendőrség éjszakába nyúlóan bűnügyi helyszínelést is végzett a gaztett helyszínén. Pedig amit Kovács és a kétfarkú aktivistái tettek, nem csupán városszépítés, hanem hasznos is, hiszen láthatóvá válnak a kátyúk.

Külön érdekesség, hogy Kovácsot és társait a pécsi közműburkolat cég egyik munkatársa jelentette fel, akiknek a hibákat kéne kijavítani. Érdekes, hogy annak a politikusnak a megfenyítése történik meg 2016. magyar jogállamában, aki kezd valamit a kátyúkkal, és azoknak a politikusoknak a felelőssége fel se merül, akik hagyják a kátyúk létrejöttét.

Pedig a kátyú-probléma bármilyen kicsinek tűnik is, nem vicces dolog, és ez az ügy se vicces. Az általunk megválasztott helyi és országos politikusok egyik feladata az, hogy ellenőrizzék, számonkérjék, és megfelelő forrásokkal előássák azokat a majdnem 100 százalékban állami cégeket, akik a járdákat, a helyi vagy országos utakat tartják rendben. Ugyanis ezért fizetjük be az adónkat, autóvezetőként pedig plusz adót is fizetünk az útfenntartásra.

És mégis csupán Kovács felelőssége merült fel eddig ebben a kérdésben, pedig a kátyús, hibás utak óriási kárt okoznak az országnak, a hibás autó- és bicikliutak vagy gyalososjárdák pedig óriási mértékben okoznak kárt az autókban, a biciklikben, és személyi sérülések, sőt halálesetek is kötődnek a rosszul fenntartott utakhoz.

Úgyhogy összeszedtünk pár képet és esetet arról, milyen a kátyúhelyzet szerte az országban...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.