2016. november 9., szerda

A NYUGAT ALKONYA?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.11.09.


Van egy jó hírem, a nap majd holnap is felkel, ahogy éppen most is, miközben Donald Trump megnyerte az amerikai elnökválasztást. Persze ki tudja, ez sem biztos, ha rátenyerel az atomrakéták inditógombjaira. Persze ez túlzás, ha ma ránézünk az amerikai politikai rendszerre, a fékekkel és ellensúlyokkal képes megállítani egy elnök túlkapásait. Ma még.
 
Tehát holnap is felkel a nap, de egy dolgot annak is a fejébe kell verni, aki eddig nem értette meg, a történelem bizony nem ért véget. Az a világrendszer viszont, ami a nyugati világot, és ezáltal a bolygónkat uralta, a brexit után és Trump megválasztásával kimondható, bizonyosan megrengett.

A nyugati választók két alkalommal súlyosan megbüntették az egész politikai elitet, méghozzá a nyugati elit két bástyájában, az USA-ban és Nagy-Britanniában. Az elkövetkező napokban sokan fogják elemezni, miért, és hogy történt ez, de ha a két választói térképre nézünk, azt láthatjuk, az alsó-középosztály, a kékgallérosok, a dolgozók azok, akik erős üzenetet küldtek, és sajnos olyan üzenetet, amelynek következményei rájuk nézve is károsak lesznek. Sőt, talán rájuk nézve lesznek a leginkább káros...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.