2016. november 13., vasárnap

AKI ELHISZI, HOGY A PIRÉZEK MEGESZIK A MUNKÁJÁT, AZ ELHISZI AZT IS, HOGY A LIBERÁLISOK KIIRTJÁK AZ ORSZÁGOT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.11.12.


A rendes hívők már eddig is gyűlölték a liberálisokat, bár nagyjából a 97 százalékuknak megközelítőleg sincs fogalma, mit takar egyálalán a kifejezés. Most tekintsünk el attól, hogy a liberalizmus nem egy jól körülhatárolható valami, számtalan ága létezik, ám valamiben mindannyian azonosak: a szabadságot tartják a legfőbb értéknek. Most itt nem fogok vitát nyitni a különféle ágakról, bogakról és hajtásokról. Egyrészt, mert nem vagyok liberalizmus-szakértő, másrészt mert a kedves olvasó, aki mindjárt késztetést érez rá, hogy kioktasson ebben a témában, szintén nem szakértő.

Egy dolog biztos. Liberálisnak lenni nem bűn. Máshol. Magyarországon az. Valahol az anyagyilkos és a rablógyilkos között helyezkedik el. Szitokszó lett. Nem magától, hanem leginkább azért, mert kellett egy ellenség. A végtelenségig nem kommunistázhat a Fidesz sem, miután a kormánypárt csurig van volt kommunistákkal, ahogy a szavazóbázis is. Ezért a liberálisokra esett a választás, azt úgysem tudja senki, hogy néz ki egy liberális, ezért bárkire ráfogható. Olyasmi, mint a piréz. Aki elhiszi, hogy a pirézek megeszik a munkáját, az elhiszi azt is, hogy a liberálisok kiirtják az országot. Vagy Európát. Esetleg a világot.

A liberalizmus és a liberálisok elleni elszánt és feltétlenül szent háború fővezére maga Orbán Viktor, az egykori focista, jelenlegi potenciális istenkirály. Az ebből a célból tömött média pedig teljes mellszélességgel tolja a fostalicskát. Akár van értelme, akár nincs. A lényeg, hogy a főnök ezt találta ki, ők meg ezért kapják a pénzüket. Szóval megy a liberálisok lejáratása, bármit jelentsen is liberálisnak lenni. Az rossz, mert mondta a főnök. Ugyanakkor jó is – nem a liberális, hanem a jelző univerzális használata – mert mindenkire rá lehet aggatni és védekezni sem lehet ellene. Igaz, normális ember nem is védekezik, mert végső soron a normális ember szereti a szabadságot. Úgy általában is, részleteiben is. Közben mutatom, mire gondolok...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.