2016. november 28., hétfő

AKI KORRUPT JELÖLTEKET INDÍT ORBÁN ELLEN, AZ ORSZÁG JÖVŐJÉT ÁSSA ALÁ!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.11.28.


Az Indexen szivárgott ki az MSZP budapesti jelöltjeinek egy lehetséges listája. Bár nyilván nem 100 százalék, hogy a rajta szereplő emberek lesznek a párt jelöltjei (például ha biztos is a lista az esetleges ellenzéki összefogásban, az egyéni jelöltek még visszaléphetnek más párt javára), az már most látszik, hogy ez a lista inkább a belső megfelelési kényszereknek igyekszik eleget tenni, mintsem egy Magyarországnak szánt ígéretet tükröz.
A listán ugyanis több olyan név is helyett kapott, akinek nem lenne szabad, vagy aki megkérdőjelezi az MSZP, mint párt bármilyen fajta kontrollját saját politikusai fölött.

A 444 szedte össze a leggázosabb jelölteket. Ott van a listán Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke, akit 2015. decemberében ítélték el első fokon
kétrendbeli hűtlen kezelésért, amit a csepeli vagyonkezelő vezérigazgatójaként követett el 2007-ben. De ott van Devosa Gábor is, aki Hunvald György embereként keveredett gyanús ügyekbe. És ott van az a zuglói Tóth Csaba, Mesterházy Attila biztos embere, aki a Fidesszel karöltve szavazta meg a Liget beépítésének támogatását, és aki egy gyanús tagbeléptetési botrány után bukott felfelé, Vas megyéből egyenesen Zuglóba, és aki ellenzékiként is biztosan helyet kapna a 10 legkorruptabb magyar politikus listáján.

Az ő indításuk nem csupán azért probléma, mert tálcán kínálják a Fidesznek a botrányt, amit le lehet hozni a lakájmédia hasábjain a gonosz, csúnya ellenzéki képviselőkről (de ilyen sztorikat úgyis kreál majd magának a Fidesz anélkül is, hogy alapot szolgáltatnának hozzá). Hanem azért, mert tényleg korruptak, és egy esetleges ellenzéki összefogás részeként elűzik a választókat, akik végre szeretnék, ha az ellenzék hozná azt a minimumot, ami a rájuk szavazáshoz kell: hogy legalább ne korrupt képviselőket indítsanak.

Ugyanis a korrupt képviselők indítása relativizálja a Fidesz korrupcióját is, hiszen ezzel az MSZP ezzel a listával azt üzeni, hogy “nem tudtunk találni nem korrupt politikusokat az induláshoz”, meg azt üzeni, hogy “mi is lopnánk”, és megerősíti azt a hazugságot, hogy a politikusok mind lopnak. Márpedig ilyen ellenzéki jelöltek mellett sokkal nehezebb számon kérni a Fidesz korrupcióját, még akkor is, ha nem is szavazunk az MSZP-re...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.