2016. november 9., szerda

AMIKOR AZ ALAPTÖRVÉNY MEGŐRZI GRÁNIT JELLEGÉT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.11.09.


Mióta Orbán Viktor elhatározta, hogy népszavazással kíván hangot adni annak, hogy a magyarok gyűlölik mindazokat, akik nem magyarok, nem keresztények és nem gazdagok, világos számunkra, hogy a 2018-as választások fő témái két –ió, a migráció és a korrupció lesznek. A népszavazás érvénytelensége és az alaptörvény módosítási kísérletének elbukása azt jelzi, hogy a Jobbik mindkét területen a kormány előtt jár. A gond csak az, hogy a demokratikus ellenzéki erők nem tudták pozicionálni magukat ebben az erőtérben, pedig Orbán Viktor leváltásához mindkét témában nagyot kéne alkotniuk.

Október finoman szólva sem úgy alakult, ahogy azt Orbán Viktor megálmodta. Másodikán elbukta a kvótanépszavazást, propagandaminisztere helikopterezett egyet, csillapodott a menekültáradat, fütyültek rá október 23-án a Kossuth téren mondott beszéde alatt, majd egy szélsőjobboldali szervezet vezetője szabályosan kivégzett egy házkutatásra érkező rendőrt. Kénytelen volt fogadni Vona Gábort, és szembesülni azzal, hogy a letelepedési kötvények megszüntetéséhez köti a kétharmados többséghez szükséges jobbikos szavazatokat a népszavazáson még vele egy húron pendülő pártvezér. Közben kiderült, hogy egy FBI által is körözött szaudi üzletemberhez köthető cég költözött a szomszédságába, sőt a „professzorral” ő maga is találkozott.

Aztán jött a november, és Vona Gábor beváltotta a fenyegetését: nem röpültek a kötvények, nem jöttek az igenek a Parlamenti szavazáson. Lehet egy darabig még hazaárulózni, ám tény, egyelőre beletört a bicskája a miniszterelnöknek ebbe a témába. Egyelőre nem lehet kihozni annyit a menekültkérdésből, ami egy biztonságos kormányzást és többséget biztosítana a ciklus második felére. Mi jöhet most, hogy az A verzió elbukott? Mielőtt erre válaszolnánk, lássunk még néhány adalékot a témához...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.