2016. november 12., szombat

AZ AMERIKAI NÉPRŐL

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2016.11.11.


A világ tudományos életének egyetlen szuperhatalma az Egyesült Államok, a világ legjobb felsőoktatási intézményeinek többsége amerikai.

Az amerikai polgárok nagyjából fele szerint Ádám és Éva történelmi személyiségek voltak, több mint harminc százalékuk szerint Isten hét nap alatt teremtette a Földet, nem metaforikus, hanem igen konkrét értelemben. Nagyjából az amerikaiak tizenöt százaléka gondolja úgy, hogy a Föld legfeljebb tízezer éves.

Amerikában alkotmányos védelem illet meg minden, de tényleg minden véleményt, még a rágalmazásnak tűnő vélemények egy részét is, nem tilos keresztet égetni, náci vagy kommunista propagandát folytatni, fegyveres milíciákat szervezni. És időnként égetnek is keresztet, vonulnak vörös lobogóval vagy horogkereszttel, és még én is láttam fehér felsőbbrendűségi ideológiájú idióta milicistákat közkönyvtárban tanácskozni, sőt nem messze attól a ponttól egy igazi NDK-s rendszámú fehér Trabantot is láttam.

Délen még mindig gyakori látvány a konföderációs lobogó és csak a kilencvenes évek végén törölték egyes déli államok alkotmányából az iskolai szegregáció kötelezettségét (ez nem jelenti azt, hogy nem büntették az iskolai szegregációt, csak azt, hogy az állami alkotmányban kötelezőnek volt nyilvánítva)...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.