2016. november 3., csütörtök

AZ EGY ÜGYŰ PÁRT

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Bihari Tamás
2016.11.03.


Előfordul persze, hogy az egy ügyűség átfedésben van az együgyűséggel, de nyilván ez a kereszténydemokratákra nem érvényes. Csupa jól felkészült, tehetséges, akár több pártban is már politikusi gyakorlatot szerzett emberről van szó. Ám sajna, a köz úgy évtizede nem akar tudomást venni róluk és az is dicséretnek számít, ha legalább a Fidesz szatellitpártjaként említik őket, mert már az is a létezés illúzióját kelti.

Megértem a KDNP erőfeszítéseit, hogy láthatatlan emberekből olyanná váljanak, akiken megtörik a fény és fizikai alakot öltenek. Ehhez pedig ügy kell. Legalább egy. Emlékeim szerint mintha az abortusz szigorításával is próbálkoztak volna, de az még a Nagy Testvérnek is sok volt. Tanakodhattak erősen, hogy most akkor mi legyen a varázssipka, amit, ha a fejükre tesznek, újra láthatóvá válnak. Azt talán sosem tudjuk meg, hogy a függöny mögül jött a súgás, vagy saját agyszüleményként került napvilágra a vasárnapi boltzár ötlete.
Először még az ország naszádjának kapitánya sem támogatta. (Tényleg, a "polgározáshoz", meg a "zemberezéshez" hasonlóan a tengerhajózási kifejezések is kikoptak az orbáni propagandából.) Azután mégis rábólintott, ami nem éppen az állítólagos különlegesen kiváló politikai szimatáról szóló legendát támasztja alá. A Fidesz magára húzta a virtuális szövetségese okozta balhét, ami megalázó vereséggel, a vasárnapi boltzár visszavonásával ért véget egy érvényes-gyanús népszavazás árnyékában.

Csakhogy a jelek szerint a KDNP szellemi tőkéje az elmúlt hat évben kitalált ügyek miatt összezsugorodott és maradt egy ügy, a boltok hétvégi csiki-csukija körüli sertepertélés. Most éppen az egyik legkisebb, nem reprezentatív szakszervezetre mutogatva jöttek elő a havonta két vasárnap és két szombat kötelező kiadásával a kereskedelemben. A szakemberek szerint az ötlet, amivel sokadszor is a multikon akarnak ütni, a vasárnapi boltzárhoz hasonlóan, ismét elsősorban a hazai mikró- és kisvállalkozásokat tizedelheti meg. Nekik nem telik majd több alkalmazottra, ők nem tudják majd kitermelni a többletköltségeket. A láthatóvá tévő varázssipka előkerült, mégis a Fidesz-frakció (vagy valamelyik tagja) fogja beadni, de a KDNP saját gyermekének tekinti a javaslatot...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.