2016. november 7., hétfő

AZ ERŐ POZÍCIÓJÁBÓL CSAK EGY SUNYI PATKÁNY TÁMAD A GYENGÉBBRE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.11.07.


...Ha szemétnek tetszikszíves látni az oldalt, akkor miért gyötri magát az olvasásával? Ha nem olvassa, miről mond véleményt? Ha olvassa, akkor tényszerűen mi vele a gond? Vagy úgy általában szemét? Összességében? Látom, hogy az ön nagyrabecsült közösségi oldalán túlsúlyban (mondjuk 100 százalékban) kormánypárti, illetve például Gyurcsány Ferencet kevéssé(se) dicsérő cikkek osztódnak. Amivel a világon semmi baj sincs, mindenki eldöntheti, miben-kiben hisz, vagy nem hisz. Ámde.

Aki nem az ön nézeteit osztja, az miért szemét? Csak érdekel, mert soha nem sikerült megértenem ezt a fajta gondolatiságot, amit ön oly markánsan képvisel. Magam is olvasok mindent, ami csak elém kerül. Kormányközeli oldalakat, más pártokhoz tartozó portálokat, mindenfélét. Esküszöm, álmomban nem jutna eszembe írni egy e-mailt egyiknek sem azért, hogy szarnak nevezzem.

Ha valamelyik cikk oly mértékben nem tetszik, hogy feltétlenül reagálni akarok rá, akkor azt megteszem itt, ezen a felületen. Nyíltan. Bárki láthatja, bárki véleményt mondhat. Nem suttyomban, nem fű alatt. Ezért is nem értem, soha nem is fogom megérteni az ilyen levélkék íróit, de nem fogom megérteni a feljelentőket, a sunnyogókat, az orvul, lesből támadókat sem. Ezért gyűlölöm a trollkodókat, akik nem egy adott témáról mondanak véleményt, hanem annak szerzőjét gyalázzák. De éppen ilyen sunyi dolognak tartom azt is, amit éppen a kormánypropaganda csinált a napokban Vona Gáborral. Valakinek a politikája helyett a magánéletét mocskolni, az a szemét dolog, nem az, amit mi csinálunk.

Mert mit csinálunk mi? Kritizáljuk a kormányt. Az ellenzéket. Általában a politikusokat, ha okot adnak a kritikára. De érdekes módon éppen a kormánypárt és hívei azok, akik erre nagyon beteg módon reagálnak. Éppen a Fidesz az a párt, amelyiknek a kezében van minden eszköz, minden pénz és lehetőség ahhoz, hogy javítson a rossz dolgokon. Ehelyett azonban azt látják megoldásnak, ha befogják a kritikusok száját. Sőt, lehetőleg széttapossák. Ezért kell legyilkolni, mégpedig aljas, véresen sunyi, gerinctelen módon legyilkolni az ellenzéki lapokat. Ezért kell fizetett trollokat küldeni az ellenzéki portálokra. Ezért kell fizetett emberekkel megtámadni az ellenzéki portálok szervereit, lehetetlenné téve a működést.

Ha a kormánypárt biztos lenne a maga igazában, ha tudná, hogy jól teszi a dolgát, hogy becsületes, hogy csak rágalom mindaz a vád, ami elhangzik, akkor mi szüksége lenne erre? Mi szüksége lenne bármilyen aljas húzásra, megfélemlítésre? Hiszen az erő pozíciójából csak egy sunyi patkány támad a gyengébbre, egy ország kormánya ilyesmit nem enged meg magának.

Ehhez képest a Fidesz hetedik éve úgy kormányoz, mégpedig gyakorlatilag egypárti rendszerben, hogy folyamatosan ellenzékben van, vonyít, védekezik, sikoltozik, lop, csal, hazudik. Ezt kimondani nem szemétség, hanem kötelesség. Mégpedig belső kötelesség, mert ez az ország az én hazám is, a munkatársaim és az olvasóink hazája is. Ha veszélyben látjuk, akkor védjük. Az elég súlyos helyzet, amikor sok ember érzi azt, amit mi: a legnagyobb veszélyt az ország kormánya jelenti...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.