2016. november 2., szerda

AZ FBI DÖNTHETI EL AZ AMERIKAI ELNÖKVÁLASZTÁST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai népszava
2016.11.01.


Amerika történetében egyedülálló eset lesz, ha ugyan az amerikaiak szavaznak, de a választás eredményét a demokrata elnök által kinevezett republikánus FBI igazgató dönti el. Annak ellenére, hogy az FBI nem tudott egyetlen bizonyítékot sem mutatni, ami indokolta volna, hogy egy lezárt nyomozást újraindítsanak az elnökválasztás előtt 11 nappal.


A beavatkozás egyértelműen az elnökválasztás eredményének megváltozását idézi elő, ahogy arra is irányult, mert ha Hillary Clintonnak sikerülne is megnyernie a választást, akkor sem abban az arányban, amilyen arányban nyert volna a beavatkozás nélkül. A tény az, hogy amíg a két jelölt teljesítménye alakította az esélyeket, Clinton behozhatatlan előnyre tett szert. Az FBI beavatkozása pedig akár meg is fordíthatja az eredményt.

Ha az FBI az újabb emailek között sem talál semmi olyat, amely bűncselekmény gyanúját alapozza meg (ami csak az elnökválasztás után derül ki), akkor az azt jelenti, hogy hamis manipulációval megtévesztették az amerikai népet, becsapták a szavazókat. Trump nem azért nyer választást, ha nyer, mert saját teljesítménye alapján az amerikaiak őt választották volna, hanem azért, mert az FBI a gyanú lebegtetésével diszkvalifikálta a sokkal esélyesebb jelöltet.

Trump támogatóinek egy része ezt "isteni beavatkozásként" ünnepli, miközben csalásról van szó. Isten nem csal. Trump azt állította az FBI újabb emailbotrányáról, hogy az nagyobb ügy, mint a Watergate-ügy, miközben az FBI igazgatója elismerte, hogy semmit nem tudnak arról, mik vannak a Clinton munkatársának gépén talált magánemailekben. Így szó nincs arról, hogy a bűncselekménynek bármilyen gyanúja felmerült volna. Ezt most akarják "ellenőrizni"...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.